sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Valokuvaaja vetreäksi: voimaa ja vetreyttä ohjatusti kotoa käsin

Vietätkö suuren osan päivästäsi istuen joko toimistossa, koulunpenkillä tai tietokoneella töitä tehden? Ovatko hartiasi tai niskasi usein jumissa? Tai tuntuuko ylävartalosi notkealta kuin rautakanki tai ainakin siltä, että notkeampikin voisi olla? Jos vastasit yhteenkin kysymykseen myöntävästi, tämä postaus on kirjoitettu juuri sinua ajatellen!

© Pixabay

Mitä sinulle tulee mieleen joogasta? Minulle tulee mieleen paikallaan kyhjöttäminen jalat ristissä ja om-tavun laulaminen monotonisella äänellä. Muistan jo lukioaikana, kuinka kurssitarjottimen liikuntakurssi "Rentoudu ja nauti" nosti mieleeni kuvan oppilaista istumassa tai makaamassa liikuntasalin lattialla rentoutuen ja nauttien, minun mielestäni siis tekemässä "ei mitään". Minä puolestani olisin nauttimisen sijaan pelännyt nukahtavani kesken liikuntatunnin, ahkera opiskelu kun olisi vaatinut veronsa ja vain hiljaa paikallaan oleminen olisi saanut silmäluomet tuntumaan erityisen raskailta. Niinpä tuon kurssin sijaan ilmoittauduin kuntosalikurssille hikoilemaan ja nostamaan painoja.

Ilmoittauduin viime vuonna mukaan Buzzadoriin, jossa pääsee tutustumaan ja testaamaan erilaisia tuotteita ja palveluja. Tähän asti kokeiltavat tuotteet eivät ole oikein sopineet minulle: Miksi testata jotain sellaista, josta tietää jo etukäteen, että suurella todennäköisyydellä ei pidä testattavasta tuotteesta eikä siten myöskään haluaisi suositella sitä? Sen sijaan päätin tarttua Buzzadorin kautta tarjoutuneeseen tilaisuuteen kokeilla Yogaia-sivustoa ilmaiseksi kuukauden ajan, sillä olin tutkinut Yogaian nettisivuja ennenkin ja olin varovaisen kiinnostunut kokeilemaan joogaa ylipäätään. Tässä kohtaa lienee myös syytä todeta, että tämä ei ole maksettu mainos: en saa tästä postauksesta mitään vastineeksi ja siinä mielessä olisin hyvin voinut jättää sen kirjoittamattakin. Arvelin kuitenkin, että tästä saattaa olla sinulle iloa ja hyötyä, mikäli innostut kokeilemaan Yogaiaa, ja siksi halusin vinkata sinulle sivustosta.

#yogaiabuzz #yogaia #buzzador

Yogaia on omien sanojensa mukaan maailman ensimmäinen nettijoogastudio. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit katsoa joogatunteja ja harrastaa joogaa itse joogatunnista tehdyn videon pohjalta missä vain ja milloin vain tai voit halutessasi osallistua joogastudiossa pidettävälle livetunnille kameran välityksellä, jolloin sinulla on mahdollisuus saada ohjausta aivan kuin olisit studiossa tunnilla.

Yogaia tarjoaa erilaisia ja eripituisia tunteja eritasoisille harrastajille: Vaikka olen puhunut tähän asti vain joogasta, Yogaiassa on tarjolla myös mindfulness-, pilates- ja kahvakuulatunteja. Tunteja järjestetään tasoilla 1-3: taso 1 on aloittelijoille, taso 2 aiempaa kokemusta omaaville, joilla on perusteet jo hallussa, ja taso 3 edistyneille. Liikkeiden haastavuus lisääntyy siis tason noustessa. Tason lisäksi voit valita, haluatko tehdä vain 15 minuutin ohjelman, 60 minuutin ohjelman vai jotakin tältä väliltä. Harjoituksen tai tunnin ohjaajasta riippuen videot ovat joko suomen, englannin tai saksan kielellä, joten tässä on hyvässä lykyssä mahdollista harjoitella myös vieraan kielen kuullunymmärtämistä liikkumisen sivutuotteena.

© Pixabay

Kokeilujakson alkaessa olin todellakin joogassa aloittelija tai tarkemmin sanottuna ensikertalainen. Joogan eri suuntaukset eivät sanoneet minulle yhtään mitään, mutta se ei haitannut: Sivustolla ohjataan käyttäjä antamaan ensin vähän taustatietoja itsestään joogan harrastajana ja kartoitetaan, mitä käyttäjä tavoittelee harjoittelulla. Tavoitteita voivat olla rentoutuminen, kehon vahvistaminen, yleisen hyvinvoinnin edistäminen tai notkeuden parantaminen. Vastausten perusteella käyttäjä ohjataan sopivien vaihtoehtojen äärelle.

Aloittelijana päädyin kokeilemaan ensimmäisenä joogatuntina vartin energisoivaa joogaa, joka oli suunnattu tasolla 1 oleville. Tarkoituksena oli sekä vahvistaa että notkistaa kehoa samalla, kun tutustuu ensikertalaisena joogaan. Sain todeta tuon vartin aikana, että jooga voi olla aivan muuta kuin istumista tai makaamista omaa hengitystä kuunnellen, sillä joogavideon ohjauksessa liikkeitä tehdessä pääsi melkein hiki yllättämään ja syke ainakin nousi. Lisäksi tuli todettua, että keho ei väänny enää yhtä helposti eri asentoihin kuin teini-ikäisenä ja toisaalta istuminen, tietokoneella työskenteleminen ja painavien reppujen - kameravarusteilla tai ilman - kantaminen tuntuvat myös ylävartalossa. Vartin joogan jälkeen ylävartalo tuntui yllättäen olevan paremmin jumeista auki kuin pitkään aikaan ja aivan kuin ryhtikin olisi ojentunut siinä kattoa kohti kurkotellessa. Ja kyse oli tosiaan vain 15 minuutin joogaharjoituksesta. Mitä sitä saavuttaisikaan, jos näitä vartin harjoituksia tekisi säännöllisesti!

Ensivaikutelman perusteella voisin kuvitella ottavani joogan viikottaiseen liikuntaohjelmaani, niin positiivisia vaikutuksia jo pieni harjoittelu toi mukanaan. Juuri tämän joogasta mahdollisesti saatavan hyödyn takia halusin vinkata Yogaiasta sinullekin. Jos et ole ennen käyttänyt sivustoa, pääset rekisteröitymään ilmaiseksi ja kokeilemaan tunteja ennen ostopäätöksen tekemistä. Jos sitten päätät jatkaa joogaa Yogaian parissa, pääset käyttämään nettijoogastudion palveluita edullisimmillaan kympillä kuussa - vaikka joka päivä, jos siltä tuntuu. Miltä kuulostaa?

Jooga voi toimia myös tapana irrottautua kuluneen päivän hektisyydestä ja rauhoittua. Kuva © Pixabay

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...