tiistai 3. tammikuuta 2017

"Mihin olet matkalla?"

Näin otsikoitu postaus hyppäsi silmilleni Bloggerin seurattujen blogien syötteestä ja sai pohtimaan jälleen kerran, mihin minä olen matkalla.


Vuoden vaihtuminen tarkoittaa joillekin meistä mahdollisuutta kääntää uusi sivu elämässään: kokeilla jotakin uutta, tavoitella entistä määrätietoisemmin jotakin, jonka haluamme saavuttaa, tai päästää irti jostakin vanhasta. Yksi aloittaa uuden harrastuksen, toinen perustaa yrityksen ja kolmas tekee suunnitelman pudottaakseen painoa tai vähintäänkin noudattaakseen terveellisempiä elämäntapoja. Mistä tiedät vuodenvaihteen olevan käsillä? Ainakin siitä, että jopa kaupan kassojen lehtitelineet pursuavat elämäntaparemonttiin neuvovista lehdistä ja oppaista.

En perustanut vuodenvaihteessa yritystä, vaikka toiminimi on houkutellut jo useamman vuoden. Sen sijaan luin tiedotetta työntekijämaksujen nousemisesta ja työnantajamaksujen laskemisesta vuoden vaihtuessa ja mietin, miten tämä vaikuttaa valokuvauspalveluiden tuottamisesta saamaani nettopalkkaan eli mitä asiakkaan maksamasta rahamäärästä jää minulle itselleni käteen. Toistaiseksi tulin siihen tulokseen, että ainakaan digikuvien hintoja ei ole syytä nostaa, mutta käsinkosketeltavien kuvatuotteiden hinnastoja on vielä mietittävä: Jos digikuvat kuvatuotteiksi painavat yritykset nostavat merkittävästi hintojaan, saattaa joutua tekemään itse saman perässä.

Uudenvuodenpäivänä ryhdyin tuumasta toimeen ja toteutin jo pitkään suunnittelemani jutun. Aloitin melkein kuin uuden harrastuksen: liityin Suomen suurimpaan valokuvausharrastajien seuraan, Kameraseuraan, jonka jäsenenä on mahdollisuus osallistua jos jonkinlaiseen alajaoston toimintaan ja kehittää itseään ilmeisesti niin monella eri valokuvauksen osa-alueella kuin vain haluaa ja aika ja rahkeet riittävät. Ja minähän löysin mielenkiintoisia alajaoksia vaikka muille jakaa ja nähtäväksi jää, kuinka moneen ehdin ja pystyn oikeasti osallistumaan. Niinpä odotan tältä vuodelta todella paljon nimenomaan valokuvaajana kehittymisen suhteen ja olen innoissani siitä, että minulla on mahdollisuus jakaa oppimaani myös sinulle tämän blogin kautta. Meillä on siis aivan mahtava valokuvausvuosi edessä!

Nyt, kun on puhuttu vähän minusta, esitän kysymyksen sinulle: Mihin sinä olet matkalla juuri nyt? Mitä haluat valokuvausharrastuksen kohdalla saavuttaa tänä vuonna?

P.S. Sellaisen vuosien takaisen haaveen toteutin aivan viime vuoden lopussa, että opettelin käyttämään WordPressiä. Saanko siis ilolla ja ylpeydellä esitellä Suvililja.netin uudet kotisivut ja uuden ilmeen - tervetuloa!

2 kommenttia:

 1. Tuo Wordpress on minullakin ollut mielessä, mutta kun ei millään tahdo olla aikaa perehtyä aiheeseen. Kokemuksiasi olisi kiva "kuulla". Siirsitkö kaikki vanhat postaukset sinne? Oliko käyttöön otto helppoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katinka, kommentista! WordPress on kieltämättä vähän niin kuin uusi harrastus: Ensin opettelet käyttämään sitä, ja kun olet päässyt sen kanssa vauhtiin ja saanut sivut kasaan, homma jatkuu sivuston ylläpidolla. Onneksi WordPressiin on mahdollista asentaa myös lisäosa, joka lähettää sähköpostin, kun jokin lisäosa kaipaa päivitystä tai muuta aktiivisia toimia vaativaa, niin ei tarvitse itse vahtia tällaisia asioita :)

   Olen henkilökohtaisesti rakastunut WordPressiin ja suosittelen sitä lämpimästi, jos tosiaan uusi harrastus siinä sivussa ei haittaa. Siirsin WordPressiin ensi alkuun vain valokuvauskotisivuni, mutta käytännössä rakensin sivut kokonaan uudelleen. Blogialustaksi WP sopisi myös erinomaisesti, mutta koska olen rakastunut myös Bloggeriin, saanee tämä blogi pysyä Bloggerissa niin kauan kuin suuria ongelmia ei ilmene. WP:n käyttöönotto oli helpompaa kuin mitä se on ollut pari vuotta sitten. Netistä löytyy ohjeita WordPressin asentamiseen webhotelliin, ja ohjeiden perusteella asentaminen on varsin monimutkainen ja vaikeaselkoinen juttu - juuri sellainen, joksi sen mielsin pari vuotta sitten, kun yritin ottaa sitä käyttöön heikoin tuloksin. Luulen, että ainakin omalla webhotellin palveluntarjoajalla asennussysteemejä on muutettu tuon jälkeen, sillä nyt asennus sujui paljon helpommin ja lähinnä muutamalla klikkauksella ja tietokannan sijainnin näpyttelemisellä. Ilmeisesti eri palveluntarjoajilla on erilaiset systeemit ja omalla kohdallani kokemusta on vain Suncometista. Sanoisin, että ei tuo WP Bloggerin jälkeen helppo ole mutta ei myöskään mahdoton oppia. Jos olet kiinnostunut, kannattaa kyllä kokeilla :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...