lauantai 6. elokuuta 2016

Tummanpuhuvia potretteja

Yksi viime vuoden unohtumattomimmista hetkistä oli käydä valokuvaamassa upeaa parivaljakkoa, tyttöä ja hänen kimoa poniaan. Näin lähes vuosi myöhemmin olen edelleen sitä mieltä, että tuolloin kaksikosta otettujen valokuvien joukosta löytyvät yhä yhdet parhaista otoksistani. Tosin tänä vuonna nuo itselleni erityisen tärkeät otokset, omat suosikkini, saivat jatkoa, kun tuli kutsu ottamaan perinteisistä poikkeavia valmistujaiskuvia samasta kaksikosta. Käytiin tuumasta toimeen, ja lopputulos on kyllä kaiken sen vaivan arvoinen, vaikka itse sanonkin, eikä vähiten kauniiden ja erityisen muuntautumiskykyisten mallien ansiosta.


On tärkeää kuunnella valokuvattavien toiveita, odotuksia ja ajatuksia. On myös hienoa, kun valokuvattava tuntee ympäristön, jossa kuvaukset toteutetaan, ja osaa ehdottaa erilaisia paikkoja valokuvien miljööksi. Tällaiset tilanteet voivat poikia odottamattoman positiivisia yllätyksiä ja saada myös valokuvaajan inspiroitumaan aivan uudella tavalla. Suurimpana ja hyvin mieleisenä yllätyksenä metsä osoittautui varsin monipuoliseksi kuvausympäristöksi vaihtuvine valaistusolosuhteineen, jotka mahdollistivat sekä tummat ja synkähköt että vaaleat ja hempeät kuvat.


Missä tyttö, siellä poni.


Aina ei tarvitse hymyillä leveästi tai nauraa. Aitous ja...


...läsnäolo puhuttelevat usein muotokuvatyyppisissä valokuvissa eniten.


Metsässä valokuvaaminen oli tällä kertaa erityisen haastavaa hyttysten, paarmojen ja muurahaisten takia. Vaikka mallit ja kuvaaja oli hevosille tarkoitetulla hyönteismyrkyllä käsitelty, haju ei tuntunut pahemmin ötököitä häiritsevän. Minulla oli vielä kohtuullista, kun sain pitää koko ajan kengät jalassa ja pitkää housua ja paitaa suojana, mutta malleille ei voinut kuin nostaa hattua: kuvista ei hevillä arvaisi, että noin tyynen ja iloisen olemuksen voi säilyttää, vaikka todellisuudessa kimpussa olisi ollut ties kuinka monta hyönteistä.

4 kommenttia:

  1. Voi vautsi, nää on kyllä niin upeita kuvia, että taju lähtee...! Olet kyllä niin taitava ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Matzu! Tällainen palaute lämmittää mieltä pitkän aikaa :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...