sunnuntai 28. elokuuta 2016

Ratkaisu kaikkeen? #hyvänmielentaidot

Olen osallistunut hyvin laiskasti SRL:n jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin. Itse asiassa en ole muistaakseni osallistunut yhteenkään, vaikka alkuvuodestakin kai jollekin luennon tapaiselle olisi ollut mahdollista osallistua. Tuolloinkaan ei vain kysyntä ja tarjonta kohdannut niin suuressa määrin, että olisin nähnyt vaivaa ja järjestänyt ohjelmani niin, että olisin päässyt paikalle: kun on riittävästi tekemistä ilman vapaa-ajan toimintaakin, ei tule viimeisillä voimillaan raahauduttua paikalle, ellei kyseessä ole jokin niinsanotusti pakko kokea -tilaisuus.

Ensimmäistä kertaa ratsastusharrastukseni aikana täytyy todeta, että nyt SRL yllätti hyvin iloisesti ja aivan syyskuun lopussa järjestettävään aikuisratsastajien hyvinvointi-iltaan on todellakin pakko päästä kuuntelemaan. Illan teemana on kokonaisvaltainen hyvinvointi, ja Hyvän mielen taidot -kirjan kirjoittanut tietokirjailija ja muutosvalmentaja Maaretta Tukiainen toimii illan pääasiallisena luennoitsijana. SRL:n kutsun innostamana päädyin myös selaamaan Tukiaisen nettisivuja ja tutustumaan Hyvän mielen taidot -kirjaan ja lopulta tilaamaan sen itselleni (*): eihän hyvää mieltä voi koskaan olla liikaa, ja toisaalta tietynlainen kannustus ja rohkaisu tärkeitä asioita tavoitellessa ei olisi sekään pahitteeksi. Innostuinpa hyvän mielen taidoista niin paljon, että tilasin itselleni samantien sekä kirjan että kortit - self-helppien ystävä selvästi vauhdissa - ja, kun oli kerran inspiraatiotakin tarjolla korttien muodossa, ei sitäkään voinut jättää tilaamatta. Laskujeni mukaan elämässäni tapahtuu siis selvä parannus kahden tai neljän kuukauden aikana riippuen siitä, ehdinkö ja jaksanko opiskella hyvän mielen taitoja joka päivä vai vain joka toinen päivä. Koska molemmilla tavoilla asiat on opiskeltu tämän vuoden aikana, ensi vuosi näyttää erityisen valoisalta. Haaveet ja unelmat, täältä tullaan!

(*) Tässä kohtaa on myönnettävä, että Googlen laulattaminen ja Take a Breath -blogista löytämäni alennuskoodi helpottivat ostopäätöksen tekemistä. Kirjaston kautta Hyvän mielen taidot -kirjaa ei saa käsiinsä vielä pitkään aikaan, mutta ostamalla oman kappaleen kirjaan ja kortteihin pääsee tutustumaan viikossa tai kahdessa. Tosin inspiraatiota saa odotella hieman kauemmin, sillä nämä kortit eivät ole käsittääkseni vielä ilmestyneet.


Kuntoilun sai hetkeksi unohtaa, kun syysflunssa lopulta nujersi ja kaatoi sängyn pohjalle. Hyvän 
mielen taitojen opiskelu onnistunee makuuasennossakin, vaikka mielelläni olisin jatkanut sitä myös
 kynttilänvalosta, kauniista kukista ja lasitetusta parvekkeesta nauttien. Ja koska hyvän mielen taidot
 parantavat kaikkien muiden positiivisten vaikutustensa lisäksi vastustuskykyä sairauksia vastaan,
 tämä jäänee viimeiseksi flunssakseni, jos vain opiskelen riittävän ahkerasti. Hyvästi ikävät pöpöt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...