sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Rippijuhlien aika 1/2

Tästäkin on jo kolme viikkoa. Kylläpä aika rientää!


Olen aloittanut tämän postauksen kirjoittamisen monta kertaa. Ensin aloitin latelemalla yleisluontoisia toteamuksia kesän juhlista aina valmistujais- ja rippijuhlista kesähäihin, mutta luonnos lensi suorinta tietä roskakoriin. Toisella kerralla yritin aloittaa menemällä vain suoraan asiaan ja kertomalla tämän kauniin tytön rippikuvauksista, jotka oli määrä toteuttaa liinaharjaisen suomenhevosystävän kera, mutta kuvaustohinoissa keksittiin, että olisi upeaa saada myös perheen koira mukaan kuviin. Toinen kirjoitusyritys tuntui aivan yhtä vaikealta kuin ensimmäinenkin, ja löysin itseni aloittamasta postauksen kirjoittamista kolmannen kerran. Ei kirjoittaminen yleensä näin vaikeaa ole, mutta juuri tämä kuvausreissu oli minulle aivan erityinen: näin jälkeenpäin päällimmäisenä on kiitollisuuden tunne, kiitollisuus siitä, että sain olla mukana ja kokea tämän kaiken.


Minua oli pyydetty valokuvaamaan rippikuvia, ja luulin meneväni kuvaamaan aivan vieraita ihmisiä. Yllätys oli melkoinen mutta sitäkin onnellisempi, kun tallilla, jonka ympäristössä valokuvaus oli määrä suorittaa, vastassa olikin tuttuja ihmisiä niiltä ajoilta, kun minullakin oli vuokrahevonen ja me kaikki kävimme toisella tallilla. Jopa kuvissa esiintyvä suomenhevonen asui silloisella tallilla ja oli minulle sitä kautta tuttu entuudestaan. En voinut kuin jälleen kerran todeta, kuinka pienet hevospiirit Suomessa ovat, mutta hyvä näin. Pidin valtavasti vanhasta tallista, ihmisistä ja hevosista, ja on ollut aivan ihanaa törmätä tuttuihin tallilaisiin näin myöhemmin muualla, kun vuokrahevoseni muutettua myös minun oli aika vaihtaa maisemaa.

Kuvaussessio oli minulle monella tapaa ikimuistoinen: Tietenkin vanhojen tuttujen tapaamisen lisäksi nämä olivat ensimmäiset rippikuvaukseni. Eihän siinä juurikaan ole eroa, otetaanko valmistujaiskuvia ylioppilaslakki päässä, rippikuvia risti kaulassa tai ylipäätään kuvia selvästi juhlatamineisiin sonnustautuneena. Ehkä suurin ero on valokuvaajan omien korvien välissä, onhan ensimmäinen kerta aina ensimmäinen ja sikäli erityinen. Ja joka kerta etukäteen kalvaa jännitys, mitä jos kuvat eivät onnistukaan, mutta onnekseni jännitys osoittautui nytkin turhaksi. Kuvaussessio oli ensimmäinen myös siinä suhteessa, että ensimmäistä kertaa en ollut valokuvattavien kanssa yksin, vaan tällä kertaa koko kuvattavan perhe oli mukana ja lisäksi apukäsiä tarjolla riittämiin. Mukana olleet tutut ihmiset takasivat sen, että iloinen juttelu ja ajoittaiset naurunremakat saivat entistä leveämmän hymyn myös kuvattavan huulille (ja valokuvaajalla oli täysi työ pidellä kameraa vakaasti nauramisen lomassa) ja olon tuntumaan kotoisammalta. Lisäksi olin onnellinen henkilökohtaisesta avustajastani, joka ystävällisesti huolehti hevosen mielenkiinnon herättelemisestä ja eri eläinten ääniä kännykästään soittaessaan hauskuutti myös meitä muita paikalla olevia.

Olen varmaankin jokaisen valokuvattavani kohdalla todennut, että malli suoriutui tehtävästään erinomaisesti, eivätkä nämä rippikuvaukset olleet poikkeus: niin tyttö, hevonen kuin koira, jonka pääsette näkemään seuraavassa postauksessa, tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen.

Kun sanat loppuvat, on valokuvien vuoro puhua puolestaan.
Kiitos, että sain olla mukana! 

4 kommenttia:

 1. Todella kauniita kuvai! Sun instassa katoinkin, että nyt on tutun näköinen tyttö, nyt tajusinkin kuka kyseessä :D Käytiin aikoinaan samalla tallilla ratsastamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia, Katja, kommentistasi! Ihana kuulla, että muutkin pitävät näistä kuvista :)

   Ai sinullekin tuttu tyttö ratsastusharrastuksen parista? Olipa yhteensattuma, mutta tämä vain vahvistaa entisestään käsitystä, että hevospiirit ovat täälläpäin varsin pienet :D

   Poista
 2. Tuo kolmanneksi alin kuva <3 ×100

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Saara! Minulla oli niin suuria vaikeuksia saada lempikuvat karsittua edes tähän postauksen kuvamäärään, että edelleen suurimman suosikin valitseminen näistä olisi mahdoton tehtävä. Hauska silti kuulla, mistä kuvista te muut pidätte eniten :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...