tiistai 15. maaliskuuta 2016

Keväinen metsä

Edellisen postauksen valokuvissa lähimetsä oli kuvattu harmaana päivänä ja jalat maassa. Miltä sama metsä näyttää puunlatvojen tasalta katsottuna? Entä aurinkoisena päivänä keskellä kirkasta päivää sekä auringonlaskun aikaan? Vastaukset löytyvät tämän postauksen kuvista.


En tiedä, mistä nuo raidat taivaaseen tulivat, mutta jotenkin ne tuovat kuvaan lisää syvyyttä. Liekö kamera häiriintynyt kirkkaasta auringonvalosta vai mahtavatko juovat olla lentokoneiden jäljiltä, mene ja tiedä... Tai sitten onnistuin tekemään ne tietämättäni aivan itse.Mikä onkaan kauniimpaa tähän aikaan vuodesta kuin vähitellen heräilevä luonto ja lisääntyvä vehreys?


Martti Servon ja Napanderin laulun sanoin: "Maailman sinisin taivas..." 


Täyskenno ja 200-millinen objektiivi eivät aivan riitä lintubongaukseen. Sen verran
 saa kyllä selvää, että juuri talitintti istuu kuusen latvassa, mutta lähikuvasta 
ei ole toivoakaan. Nyt olisi ollut käyttöä sille 150-600 mm:n objektiiville!


Muutamaa tuntia myöhemmin aurinko on jo kovaa vauhtia 
laskemassa ja maalaa maiseman kullanhohtoiseksi.

Olen haaveillut maisemakuvausretkestä Aulangolle, jossa näkemieni valokuvien perusteella on upeita metsämaisemia. Näyttää siltä, että auringonlasku saa kuitenkin myös ihan tavallisen kaupunkimetsän näyttämään satumaiselta. Ehkä maisemakuvausretket kannattaa sittenkin aloittaa kotinurkkien maisemista.

2 kommenttia:

 1. Tunnelmallisia kuvia! Raidat on liiasta kuvankäsittelystä eli highlightien korjaamisesta. Sen huomaa tuosta vasemman ylälaidan pikselöitymisestä - kuvassa ei enää riitä laatu, joten se alkaa pelastamaan sitä mössöämällä laadun. Jos et kuvannut RAWina niin sillä voisi vähän asiaa vielä pelastaa, mutta luulen kyllä sinun tehneen niin. :) Eli sitten vaan kuvatessa asetukset erilailla tai vähempää värien ja kontrastien säätöä niin välttyy raidoilta. :) Vaikka tottahan se on, että usein näillä säillä taivas on kirkkaanvalkoinen eikä sitä oikein saa pelastettua millään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia, kommentista ja opastuksesta! Huomautuksesi highlighteista kuulostaa varsin järkeenkäyvältä selitykseltä juovien muodostumiselle. Enpä sitä kuvaa käsitellessä tullut ajatelleeksi, kiitos siis oikaisusta :)

   Kyllä vain, valkoisen tai hyvin vaaleansinisen taivaan ikuistaminen muistikortille ei ole aina se kaikkein helpoin tehtävä, mutta harjoitus tehnee siinäkin mestarin - tai ainakin kannattaa yrittää :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...