tiistai 15. joulukuuta 2015

Tunnelmia Blogiexposta


Tiedättekö ne päivät, kun tuntuu, että heräämisestä lähtien kaikki, mikä vain voi mennä, myös menee pieleen? Blogiexpo-päivä oli minun kohdallani juuri sellainen.

Herätyskello soi aamuyöstä klo 4.10 vaivaisten kolmen tunnin unien jälkeen, jotta ehdin tehdä viimeiset valmistelut vielä ennen lähtöä. Eikös ulkoinen kovalevy irtisanoutunut yhteistyöstä kesken kaiken, ja osa kuvista jäi sitten siirtämättä expoon mukaan lähtevälle kannettavalle tietokoneelle. Tätä lukuunottamatta aamutoimet sujuivat suunnitelmien mukaan siihen asti, että piti lähteä suurten kantamusten kanssa kiirehtimään junalle. Matkan varrelle sattuivat kaikki mahdolliset hidastukset, mitä noin kilometrin matkalle vain voi mahtua, ja niinhän siinä kävi, että juna meni juuri nokan edestä. Ei muuta kuin hätäpuhelu Playssonin ihanalle Sannalle, että kyytisuunnitelmiin tuli muutos, josta siitäkin onneksi selvittiin. Erinäisten hidastusten jälkeen olimme hieman aamu-yhdeksän jälkeen Pirkka-hallilla, jossa järjestelyt olivat jo pitkällä ja loputkin saatiin valmiiksi suunnilleen expon alkamiseksi.

Itse Blogiexpo oli minusta kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja onnistunut tapahtuma: kehitettävää totta kai löytyy aina, mutta ottaen huomioon, että tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran, lopputulos oli hyvä. Erityisesti pidin lämpimästä ja iloisesta ilmapiiristä, ja näissä tunnelmissa kaikki näyttivät viihtyvän.

Sanna kirjoitti niin osuvasti Blogiexpon tapahtumista tiivistäen tekstiinsä myös muiden expokävijöiden tuntoja, että keskityn itse muihin seikkoihin. Sannan artikkeli on luettavissa täältä.


Vihdoin puolenpäivän jälkeen minäkin poistuin Fortumin esityksen aikana sen verran hevosvalokuvauksen työpisteeltä, että sain otettua muutaman yleiskuvan. Vaikka muuten tuolit olivat varsin tehokkaasti käytössä, juuri kuvaushetkellä useampi vieraista taisi olla salin ulkopuolella tutkimassa aulassa olevien ratsastustarvikeliikkeiden valikoimaa ja alennuksia: Hyvä näin, sillä minulta meni harmikseni ratsastusvarustetarjoukset kokonaan sivusuun ja vasta lähtiessä muistin, että tällainenkin kiinnostava tilaisuus jäi hyödyntämättä.


Harvinaista herkkua: Näin laajasta kuvakulmasta pääsee nauttimaan 40mm:n objektiivilla 
ilman, että tarvitsee vielä kaivaa kalansilmää esiin. Kiitos Annikalle objektiivilainasta!


Kuten kuvasta näkyy, yleisöä riitti ja lavaesitysten ajaksi iloinen puheen-
sorina vaihtui tarkkaavaisiin ilmeisiin, kun keskityttiin kuuntelemaan.
(Kuva © Playsson.net)


Varsinaista expotilaa kiersi esittelijöiden pöytä- ja ständirivi. Näitäkään en ehtinyt itse kiertää, vaan minun oli tyytyminen vain silmäilemään ja tutkimaan tarjontaa omalta paikaltani. Onneksi useampi paikalla olleista esittelijöistä oli kuitenkin varannut itselleen lava-aikaa, ja puheenvuorojen, demojen ja muotinäytösten avulla pääsi tutustumaan muiden esittelijöiden tarjontaan.


Playssonilla oli totta kai oma pöytänsä, jolle oli logolla varustettuja huppareita, pipoja ja kypäräpusseja aseteltu kauniisti ruusukkeiden koristelemina. Lisäksi seinälle oli ripustettu esille myynnissä olevia, logollisia takkeja eri väreissä.


Hevosvalokuvauksen työpiste. Toteutus ei aivan vastannut mielikuviani, mutta ensikertalaisina ja resurssit huomioiden selvisimme Annikan kanssa ihan kohtuullisesti. Mikä parasta, Annikan kuvat houkuttelivat hevoskuvien ystäviä pöydän ympärille ihailemaan kauniita kuvia, mutta pääsimme myös auttamaan toisia valokuvauksen harrastajia kameroidensa kanssa. Oli hienoa huomata, että meistä oli hyötyä muillekin. Lisäksi iloitsin eri blogeista tuttujen kasvojen tapaamisesta. Innostuin myös Annikan näyttämistä kuvamanipulointidemoista siinä määrin, että ei liene vaikea arvata, mitä tämä tyttö harjoittelee joululomalla odotellessa kameraa huollosta.

Annikan mietteitä Blogiexposta ja hevosvalokuvauksen työpisteestä voi lukea hänen omasta blogistaan.


Yksi esittelypiste oli visuaalisuudessaan ylitse muiden: Mikäli ymmärsin oikein, äiti ja tytär olivat laittaneet todellakin itsensä likoon, ja Kisamatkalla-blogin ja Jouhikorut by Katja Vilanderin työpiste oli aivan upea. Pöydillä oli esillä Kisamatkalla Champion 2016 -näyttelyn hienoja palkintoja, oli kauniita jouhikoruja, kävijöille tarjoiltiin makeisia, sai osallistua GoPro-kameran arvontaan ja niin edelleen. Senni joukkoineen oli selvästi ottanut tehtäväkseen näyttää myös minunlaisilleni ensikertalaisille, kuinka se homma oikein hoidetaan. Jos vielä joskus tulee toistekin lähdettyä messuille tai muuhun vastaavaan tapahtumaan töihin, Kisamatkalla-ständi tullee toimimaan esikuvana.


Penina järjesti ystävällisesti kaverikuvauksille ihanan, juuri vuodenaikaan sopivan taustan. Tähän kuvaan, joka komeilee myös postauksen alussa, on hyvä lopettaa, sillä siihen tiivistyy minusta hyvin Blogiexpon tunnelma. Seuraava expossa ottamani ruutu näyttääkin sitten jo erilaiselta, sillä rungostani petti suljin ja allekirjoittaneen olisi tehnyt mieli ruveta parkumaan kovaan ääneen. Voitte varmaan uskoa, että kameran hajoaminen oli viimeinen niitti, jonka myötä en mielelläni enää muistele lauantaita: 12.12.2015 ei todellakaan ollut minun päiväni.

Suuret kiitokset Playssonille yhteistyökumppaneineen, Blogiexpossa vierailleille ja esiintyneille sekä erityiskiitos mahtavalle matkaseurueelleni Sannalle, Rosselle ja Alexandralle, joiden kanssa tuli matkustettua useampi sata kilometriä lauantaipäivän aikana! Onnittelut myös kaikille palkituille tai kunniamaininnan saaneille bloggaajille!

4 kommenttia:

 1. Mikäs siihen kameraan tuli jos se hajos? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suljin petti ihan yllättäen ja varoittamatta. Tai vielä odotan ammattilaisen arviota viasta, mutta kyllä se aika selvältä peliltä vaikutti :(

   Poista
 2. Kiitos ihanista sanoista meidän ständiä kohtaan ♥ Ja kiitos kaikesta muustakin ja toivotaan että kamera saadaan pian kuntoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kyllä näkyi kauas, että ständinne eteen oli nähty valtavasti vaivaakin ja lopputulos oli upea :)

   Kiitos, Senni, itsellesi sekä kommentistasi että myötäelämisestä kameraa odotellessa! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...