sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivä & suomenhevonen

Kalenterin päivämäärään 6.12. tiivistyy historian oppitunneiltakin tuttu, pitkä tarina Suomen itsenäistymisestä, ja Suomenhevosliitto ry:n FB-sivuilta lainattu teksti muistuttaa osuvasti suomenhevosen osuudesta tapahtumien kulkuun:

"Itsenäisyyspäivänä kiitämme ja osoitamme kunnioitusta kaikkia heitä kohtaan, jotka taistelivat itsenäisyytemme puolesta. Sotilaiden lisäksi vapaan isänmaamme puolesta sodissa palveli myös kaikkiaan 140.000 suomenhevosta. Suomenhevosemme palveli tykistön vetohevosena, ammuston, muonan, haavoittuneiden ja kaatuneitten kuljetuksissa sekä ratsulähettitehtävissä. Joukkojen huolto sekä taistelujoukkojen ja tykistön maastoliikkuvuus onnistui suomenhevosen ansiosta vaikeassakin maastossa. Monen ladon ja tallin seinällä roikkuvat vanhat länget ovat muisto niiltä ajoilta, jolloin suomenhevosta tarvittiin taistelemaan maamme itsenäisyyden puolesta ja jälleenrakentamaan sodan jälkeistä hyvinvointia Suomeen. 

Kun katsomme suomenhevosiamme tänä päivänä, meidän on syytä muistaa, että ne ovat osa kulttuuriperintöämme ja kansallista identiteettiämme. Sotiemme sankari on nykypäivän monipuolinen urheilu- ja harrastehevonen, joka yhä edelleen palvelee urheasti omassa työssään. 

Kohdelkaamme kunnioituksella kansallisaarrettamme ja turvatkaamme myös tulevaisuudessa suomenhevosemme hyvinvointi."

Hyvää itsenäisyyspäivää teille kaikille ja erityisterveiset suomenhevosille ihmisystävineen!


Itsenäisyyspäivä on näkynyt muissakin blogeissa. Aamupäivän itsenäisyyspäiväpostauksista erityisesti ovat jääneet mieleeni SD-teamin koskettava, sotaveteraaneja suomenhevosineen muisteleva postaus 6.12.2015 sekä Klippauksia & Karvaturjakkeita -blogin postaus 6. joulukuuta / Kiitos! Riitta-Marja Leinosen ihmisen ja hevosen kumppanuutta sota-aikana käsittelevästä väitöskirjasta.

2 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia! Yks parannusehdotus: muuta linkkiväri muuksi kuin keltaiseksi. Nyt on erittäin haastava nähdä linkkejä ja kirkas keltainen tuntuu särkevän helposti silmiä kun joutuu siristelemään. Joku oranssimpaan vivahtava tai ylipäätään ei niin kirkas olisi varmaan parempi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia, ahkerasta kommentoinnista sekä mieltä lämmittävistä kehuista! Parannusehdotuksesta on myös otettu vaari ja linkkiväri vaihdettu vähemmän kirkkaaksi. Onko nyt parempi? :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...