lauantai 26. joulukuuta 2015

Arvonta 1.1.2016

Toistan jälleen itseäni toteamalla, että vuosi lähenee loppuaan ja on aika suunnata katseet tulevaan. Tämä lausahdus sopii niin 4H-yrityksen toimintakertomukseen ja talousraporttiin, uuden vuoden suunnitelmien tekemiseen kuin valokuvauskalustonkin huoltamiseen ja kunnostamiseen seuraavaa kuvauskautta varten. Olen valokuvauskeskusteluja sivusta seuranneena ymmärtänyt, että ainakin canonistien ja nikonistien joukosta löytyy myös niitä, jotka mielellään vaihtaisivat kameravalmistajan nimellä varustetun kantohihnan toisenlaiseen. Niinpä arvon uuden vuoden kunniaksi ja valokuvausinnostusta lisäämään Gollan tyylikkään kantohihnan, joka sopii ainakin useimpiin järjestelmäkameroihin (mahdollisesti myös kompaktikameroihin). Kyseessä on valkoinen hihna harmailla, hopeisilla ja punaisilla koristuksilla varustettuna, pituus 100 cm.

Arvontaan osallistuminen tapahtuu kommentoimalla tähän postaukseen:

1 arpa:
Oma nimi tai nimimerkki
Sähköpostiosoite

+ 1 lisäarpa:
Blogin lukijat ansaitsevat totta kai kiitoksena arvan. Ei ole väliä, seuraatko blogia Bloggerin, Bloglovinin tai Blogipolun kautta (ja myös Facebook-sivusta tai Instagram-tilistä tykänneet voidaan niputtaa tähän kiitoksen ansaitsevien kategoriaan), kunhan tuot kommentissasi esille, mitä kautta seuraat.

+ 1 lisäarpa:
Missä kunnossa valokuvauskalustosi on? Onko kuvauskalusto jo valmiina vuoden 2016 kuvauksiin vai pitäisikö objektiivi tai runko käyttää vielä huollon kautta? Tai oletko kenties suunnitellut päivittäväsi kuvauskalustoasi jollain tavalla? Jos ei muuten, niin ehkä uudella Gollan kantohihnalla? ;) Hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty, kuten sanotaan.

Arvontaan on siis mahdollista osallistua korkeintaan 3 arvalla / osallistuja.

Jotta palkinto saadaan mahdollisimman pian lähetettyä uudelle omistajalleen, seuraattehan sähköpostianne mahdollisen voiton varalta: Jos voittajaa ei tavoiteta viikon sisällä arvonnan tuloksen julkistamisesta, arvotaan uusi voittaja.

Arvonta päättyy 1.1.2016 klo 20.16. Onnea arvontaan!

43 kommenttia:

 1. Onpas kivannäköinen hihna. Mielelläni vaihtaisin oman hihnan tähän :) Mukavaa loppuvuotta!
  t. sikurina, s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että hihnalle olisi ottajia :) Kiitos osallistumisestasi, sikurina, ja onnea arvontaan!

   Poista
 2. Mukana kolmella arvalla. Seuraan blogiasi bloggerin avulla. Oma kuvauskalusto on ihan ok kunnossa. Syksyllä hankin toisen objektiivinkin. Tarkoitus olisi hankkia vielä yksi jolla saisi sisällä kuvia. :) Kamera varusteineen on tosin alkutalven vain pölyttynyt, kun kuvausinnostus on ollut jossain kadoksissa. Johtuneeko säästä vai mistä? Yhden kerran on joulukuussa tullut kameraa ulkoilutettua enemmän kuorma-autokuvausten merkeissä. :) Ehkä se tästä jos saataisiin lunta!
  T. Laura / joseliina94(a)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia, Laura, osallistumisestasi arvontaan ja erityisesti kanssamme jakamistasi ajatuksista! Täällä on ollut vähän samanlaista ongelmaa liikkeellä: kun kaikkialla on niin pimeää ja jotenkin masentavaa, on kamerakin saanut kuin huomaamatta lomaa. Talven pimein aika on nyt kuitenkin takana ja jokainen päivä on hivenen edellistä pidempi - ja toivon mukaan myös valoisampi! Vuodenajan harmaudesta huolimatta blogistasi löytyi ilahduttavan paljon kuvia myös viimeisimmistä postauksista. Täytyykin tutkia, olisivatko kuorma-autokuvaustenne satoakin päätynyt johonkin postaukseen esille :)

   Suuret kiitokset sinulle, Laura, blogini seuraamisesta ja arvontaan osallistumisesta, pidetään peukkuja pystyssä arpaonnen suhteen!

   Poista
 3. Ihanan näköinen hihna, mukana kahdella arvalla. Oma kuvauskalustoni on "ihan ok" kunnossa, vaikka se todellakin kalpenee esim sinun välineidesi rinnalla :'D olen juuri saanut uutta puhtia kuvaamiseen ja aijonkin tehdä pari täsmäiskua alennusmyynteihin. Mukavaa joulun aikaa sinulle!
  - Hanna / hanna1.purr@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihana hihna, mutta vielä ihanampaa on huomata, että hihnaa on innostunut tavoittelemaan näin monta osallistujaa :) Tämä on toinen kerta bloggaushistoriani aikana, kun järjestän arvontaa valokuvausaiheisella palkinnolla varustettuna, ja joka kerta takaraivossa on pelko: Mitä jos kukaan ei haluakaan osallistua arvontaani? Onneksi pelko on toistaiseksi ollut turha, mutta sitäkin suuremmalla syyllä jokainen osallistuja ilahduttaa minua suuresti ja tämä arvontahan taisi saada reippaasti enemmän osallistujia kuin edellinen - jihuu! :D

   Kaikissa kuvausvälineissä on toki omat hyvät puolensa: Esimerkiksi viime kesän estekisojen kuvia tutkiessani yhdeltä tietyltä esteeltä otettujen kuvien kohdalla ei voinut kuin todeta, että siinä, missä täyskenno ja laadukas objektiivi suurella aukolla tekevät kaunista blurria, ne eivät anna hitustakaan anteeksi hiukan pieleen mennyttä tarkennusta. Niinpä minulla oli tältä yhdeltä esteeltä useammasta ratsukosta kuva, jossa tarkennus on esteen edessä seisovassa ratahenkilökunnassa ja estettä hyppäävä ratsukko on kaunista blurria. Tässä kohtaa se kittilinssi pienemmällä aukolla olisi saattanut pelastaa nämä kuvat, kun jälki on kauttaaltaan terävämpää, mutta ei auta valittaa. Ensi kesänä täytyy kiinnittää erityistä huomiota estesumien kuvaamiseen, josko saisi tarkennuksen useammissa kuvissa kohteeseen eikä sen viereen ;)

   Hienoa, että kuvausinnostus on tallella ja alennusmyyntien täsmäiskuaikeista päätellen into on pikemminkin kasvamassa kuin mitään muuta! Kiitos, että osallistuit arvontaan ja pidetään peukkuja, että alennusmyynnistä toivottavasti löytämiesi juttujen kaveriksi lähtisi myös uusi hihna :)

   Poista
 4. Yhdellä mukana :) jasminella82 ät gmail.com

  VastaaPoista
 5. Kahdella arvalla mukaan, seuraan bloglovinin kautta =).
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että Bloglovinin kautta seuraaviakin saadaan mukaan arvontaan - kiitos siitä! Paljon onnea arvontaan, Siinatar :)

   Poista
 6. Onpas ihan minun näköinen hihna, ja varmasti Nikonin omaa paremmin pehmustettu - siispä ehdottomasti mukaan arvontaan! Seuraan Bloggerin kautta blogia. Oma kuvauskalusto on vasta kevyesti sisäänajettu joten ei vielä huollon tarvetta - eikä tämänhetkisellä kuvausahkeruudella ole ansaittu kalustonpäivitystäkään, kunhan nyt ensin ehtisi ottamaan täyden ilon irti edes siitä mitä on. Seuraava investointi tähän harrastukseen taitaakin odottaa ohjelmistopuolella, jos vaikka sen Lightroomin jossain vaiheessa.. Elikkä kolmella arvalla mukaan :)
  - Krista / heikkila.krista@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, siinä vaiheessa, kun kyllästyy Nikonin mustaan ja keltaiseen, voi vaihtaa valkoiseen ja kirkkaanpunaiseen ;) Taitaa tuo hihna hitusen pehmeämpi olla kuin ainakin Canonin hihna, mutta suurin ero taitanee olla hihnan materiaaleissa: jos ainakin Canonin hihnoissa kumimainen sisäpuoli hiostaa, Gollan hihna voi tuntua miellyttävämmältä :D

   Kävinkin lukemassa ja kommentoimassa kokonaisen postauksesi uuden kuvauskalustosi sisäänajosta, ja uutta postausta aiheesta odotellaan julkaistavaksi puolen vuoden sisään. Lightroomia suosittelen minäkin lämpimästi: oman opettelunsa ja totuttelunsa se toki vaatii (ja siltikin ajoittain löytyy uusia ominaisuuksia ja juttuja, vaikkei minun LR:ni ole edes uusin versio), mutta kun siihen on kerran tottunut ja ihastunut, ei siitä halua luopua :)

   Kiitos paljon, Krista, että olet aktiivisesti ottanut osaa keskusteluihin blogissani viime vuonna! Kiitos myöskin osallistumisestasi tähän arvontaan, johon toivotan sinulle oikein paljon onnea!

   Poista
 7. Mukana yhdellä arvalla. (:

  -Saraana (saraana.makela@gmail.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisestasi, Saraana, ja onnea arvontaan! :)

   Poista
 8. Oi, tähän pitää osallistua. Mulla onkin vaan Nikonin oma, olisi vähän vaihtelua saada joku muu välillä vaikka rakastankin kelta-mustaa väriä :P
  Nyt ei kyllä ole huollon tarvetta, kesällä ostin uuden tai siis käytetyn kameran ja se nyt on vielä hyvin pelittänyt :) Syksyllä ostin uuden objektiivin kun vanhasta meni tarkennus rikki. Ehkä sen saisi korjattua mutta vanha ja halpa putki niin ei varmastikkaan ole rahallisesti järkeä korjata. Eiköhän tänä vuonna ole tullut investoitua ihan tarpeeksi seuraavaksi viideksi vuodeksi :D
  Blogiasi olen seurannut jalustin.netin ja playssonin kautta ja nyt sitten aloin ihan viralliseksi lukijaksi. Eli kolme arpaaa :)
  -Eija eija87@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minä puolestani olen niin ihastunut Canonin musta-punaiseen hihnaan ja toisaalta laiska säätämään minkään ylimääräisen kanssa, että lisähihna menisi minulla aivan hukkaan: mielelläni näkisin sen jollakulla, jolle hihnasta olisi tosiaan oikeasti iloa - vaikka sitten vaihtelun tuomaa iloa :D

   Sehän se on paras tilanne, kun voi hyvillä mielin todeta, että kuvausvälineet ovat kunnossa eikä huollolle ole tarvetta :) Tämä valokuvaus on tosiaan siitä ikävä harrastus, että kaikki maksaa niin paljon. Minulla on suuri luotto kameroiden huoltajia kohtaan ja tekisi mieli esittää, että suurella todennäköisyydellä vanhan objektiivisi tarkennuskin olisi mahdollista korjata, mutta tosiaan toinen mietittävä seikka on jo sitten tuo mainitsemasi, kannattaako vanhaa ylipäätään enää korjata vai tuleeko jo suoraan uuden ostaminen halvemmaksi. Toivotaan, että uusin kuvausvälinepäivityksesi kantaa seuraavat viisi vuotta, ja kieltämättä sama kaino toive on minullakin omieni suhteen :)

   Onpa hienoa, että lukijoiden joukosta löytyy myös sinunlaisesi taiteilija! Monet kerrat olen töitäsi ihastellut blogissasi viime vuonna, ja sama meno jatkuu varmasti vuoden vaihtumisesta huolimatta :) Mahtavaa, että saatiin sinut houkuteltua viralliseksi lukijaksi asti, sillä pikkulinnut ovat vähän laulaneet, että blogini seuraaminen jalustin.netin kautta ei ole ikuista (eikä valitettavasti näillä näkymin edes kovin pitkäaikaista), joten lukijakuntaan ovat kaikki vähänkään tulevista postauksista kiinnostuneet erittäin tervetulleita :)

   Paljon kiitoksia, Eija, osallistumisestasi ja onnea arvontaan!

   Poista
  2. "Oi, tähän pitää osallistua. Mulla onkin vaan Nikonin oma, olisi vähän vaihtelua saada joku muu välillä vaikka rakastankin kelta-mustaa väriä :P"

   Ehkä tässä kohtaa, kun arvonta on jo suoritettu, voi todeta, että osallistuminen kannatti ;)

   Poista
 9. Mukana kolmella arvalla. Blogger-lukija.
  Oma kuvauskalustoni on vanha, mutta toimiva. Haaveita on aina, etenkin objektiivien suhteen, mutta näillä mennään nyt toistaiseksi..

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia osallistumisestasi, Hippo hiiri! Toimivuus on ehdottomasti kuvauskaluston tärkein ominaisuus: sille ei osaa ehkä antaa aina sen ansaitsemaa arvoa, koska toimivuutta tulee pidettyä niin itsestäänselvänä, mutta kun ongelmia ilmenee, sen arvon taas muistaa :) (Tässä kohtaa sormet ristiin, ettei tuota omaakaan kameraa tarvitsisi hetkeen - mieluiten mahdollisimman pitkään sellaiseen - viedä uudestaan huoltoon!) Toivotaan, että uusi vuosi ja uudet kujeet tarkoittaisi sinun kohdallasi myös objektiivihaaveiden toteutumista: kenties täsmäiskuja niihin alennusmyynteihin, kuten Hanna ylempänä, tai sitten tarjouspyyntöjen kilpailuttamista jälleenmyyjillä? :)

   Suuret kiitokset myös sinulle lukijana olemisesta, ja paljon onnea arvontaan!

   Poista
 10. Olen mukana yhdellä arvalla. Hihna menisi lahjaksi innokkaalle valokuvaajalle ;)
  miianblogi(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin kaunis ajatus, että onnettaren suosiessa hihna pääsisi vielä eteenpäin lahjaksi jollekin innokkaalle valokuvaajalle. Kiitos osallistumisestasi ja oikein paljon onnea arvontaan! :)

   Poista
 11. Kolmella arvalla mukana!
  Jalusta vielä puuttuu. Olen toivonut joululahjaksi, mutta vielä vähän kestää :)

  jolannian@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuulostaa siltä, että vielä tänä jouluna jalusta ei löytänyt oikeaan osoitteeseen. Ehkä jonain merkkipäivänä ennen seuraavaa joulua..? Pidetään peukkuja mieleisen ja tarpeellisen lahjatoiveen toteutumiseksi :)

   Hienoa, että taas löytyi yksi lukija lisää osallistujien joukosta! Paljon kiitoksia blogin käänteissä myötäelämisestä (lue: lukijana olemisesta), osallistumisestasi arvontaan ja toivotaan, että arpaonni olisi myötä :)

   Poista
 12. Kolmella arvalla mukana. Seurataan eniten Facebookin kautta. Meiltä puuttuu objektiivit mukana tullutta lukuun ottamatta. Puuttuu myös laukku ja ja oikeastaan kaikki muu paitsi runko ;)

  mkriding@hotmail.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, se olisikin hienoa, jos onnetar suosisi ja saisitte kuvauskalustonne täydennykseksi Gollan hihnan: toki pelkällä hihnalla ei vielä kuvailla, mutta olisi sitten lisää jotain uutta odottamassa niitä uusia objektiiveja ;)

   Kiitos, Mari, että olen päässyt blogeineni seurattaviesi joukkoon! Toivottavasti FB-päivitys uudesta sivusta on tavoittanut myös sinut, jotta saat Facebookin kautta blogipäivitykset jatkossakin. Minä puolestani olen käynyt lukemassa blogistasi erityisesti Kottin kuulumisia, sillä näin ponin aikoinaan Vermon poninäyttelyssä ja ihastuin ikihyviksi :)

   Kiitos osallistumisestasi, Mari, ja onnea arvontaan!

   Poista
 13. Yhdellä mukana.
  mariah-79@suomi24.fi

  VastaaPoista
 14. Kahdella arvalla mukana :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisestasi, Netteriina, ja kiitokset myöskin blogini seuraamisesta Bloggerin kautta! Oikein paljon onnea arvontaan :)

   Poista
 15. Yhdellä mukana. Hieno hihna. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että hihna on mieleesi! Kiitos osallistumisestasi, Salli, ja onnea arvontaan :)

   Poista
 16. Bloggerlukijana kahdella arvalla mukana :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ensinnäkin, että kuulut blogini lukijoihin, ja totta kai kiitokset osallistumisestasi arvontaan! Pidetään sinulle peukkuja, että arpaonni suosisi :)

   Poista
 17. kolmella arvalla mukana! marijakarkki@gmail.com
  Luen bloggerin kautta ja ajatuksena olis uuden objektiivin,sekä salaman osto heti kun saan tarpeeksi rahaa kerättyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hienoa saada lisää kolmen arvan osallistujia mukaan: kolmesta arvasta tietää jo kättelyssä, että on lukija kyseessä - kiitos tästä!

   Millaista objektiivia ja salamaa olet ajatellut? On aina mielenkiintoista kuulla, minkälaisia lisäyksiä itse kukin valokuvausvarustukseensa tekee ja millä perusteilla on mihinkin hankintaan päätynyt. Samalla tulee ehkä itsekin opittua jotain uutta kuvausvälineistä :)

   Paljon kiitoksia osallistumisestasi, Mari, ja onnea arvontaan!

   Poista
 18. Osallistunpa arvontaan! :) Kamerakalustossani olisi parantamisen varaa, sillä liian usein tulee otettua kuvia vain kännyköillä, ja ne kuvat ovat usein aika sumeita. Minulla olisi kyllä myös vanha Nikonin järjestelmäkamera, mutta se tuntuu useisiin tilanteisiin liian suurelta. Pikkukameran kuvanvakautin ei puolestaan oikein toimi, joten siksi sitäkään ei jaksa usein etsiä. hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, minä puolestani olin pitkään sitä mieltä, että kännykät ja kuvaamiset pidetään visusti erillään ja valokuvausta varten kannoin pokkarikameraa mukana, kun minunkin kännykkäkuvat olivat yhtä suttua. Hiukan kateellisena olen katsonut, kuinka moni muu on satsannut kameran sijaan hienoon kännykkään ja kuvanlaatu on ollut huiman paljon parempi, mitä olen kuvitellut olevan edes mahdollista! :) Kieltämättä järjestelmäkamera on vähän turhan iso kannettavaksi mukana ihan vain varmuuden vuoksi, mutta toisaalta kun sen kerran rahtaa mukaan, sitä tulee useimmiten (ei valitettavasti siltikään aina) myös käytettyä ja ehkä keskityttyä eri tavalla siihen kuvaamiseen. Tosin kuvanvakaajan toimimattomuus pitänee myös huolen siitä, että kuvaamiseen täytyy keskittyä. Saisiko kuvanvakaajan puutetta kompensoitua jollain käyttötarkoitukseen sopivalla tuella niin, että kamera pääsisi mukaan tositoimiin useamminkin? :)

   Paljon kiitoksia osallistumisestasi, Hlj, ja onnea arvontaan!

   Poista
 19. Mukana yhdellä arvalla. timmarjo(at)gmail(piste)com

  VastaaPoista
 20. Yksi arpa! sannikas15@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisestasi, Sanna, onnea arvontaan! :)

   Poista
 21. Omassa järjestelmäkamerassa on kyllä hihna, mutta liian lyhyt eikä säädötkään ole parhaat mahdolliset. Kamerakalusto kaipaisi pidempivälistä objektiivia, mutta sen hankinta tapahtuu sitten ajallaan. Enemmän haittaa nykyisen luotto-objektiivin puuttuva linssisuojus. Kuminauhavirityksillä milloin mikäkin pariton sukka tai nenäliina suojaamassa, tällä puutteelle pitää pikimiten tehdä jotain! Kahdella arvalla mukana.
  vuosikerta (at) live (piste) fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, tässä olisikin juuri sinulle sopiva hihna vanhan tilalle: olisin yllättynyt, jos Gollan hihna osoittautuisi liian lyhyeksi! :)

   Ja kyllä vain, se on jännä juttu, kun aiemmin sitä tuli tutkittua, mille kivalle ratsastuskurssille tai muulle sitä ilmoittautuisi, mutta kun järjestelmäkameroille antoi pikkurillin, niiden huomaakin vieneen koko käden ja ratsastuskurssien sijaan tajuaa miettivänsä, minkälaista objektiivia sitä tarvitsisikaan seuraavaksi. Välillä tulee myös mietittyä, eikö meditointi kotioloissa ja lenkkeily tuulipuvussa olisi olleet ihan kelpoja harrastuksia ratsastuksen ja valokuvauksen sijaan :D

   Oho, olet todellakin laittanut keksiliäisyytesi peliin linssisuojuksen korvaamiseksi - vau! Sekä objektiivin että oman mielenrauhan vuoksi muovinen läpyskä olisi tietysti hyvä saada kotikonstien tilalle pikimmiten, mutta ei voi ainakaan väittää, ettetkö olisi yrittänyt suojata linssiä käytettävissä olevin keinoin parasta apua odotellessa :)

   Paljon kiitoksia, Vintagentti, osallistumisestasi ja onnea myös sinulle arvontaan!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...