sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Hevosvalokuvaus & Blogiexpo 2015

Lyhyesti ja ytimekkäästi:
Muistatteko Blogiexpoa koskevan postauksen syyskuun loppupuolelta? Blogiexpon käytännön järjestelyt ovat olleet käynnissä jo pitkään ja lisätietoja julkistetaan sitä mukaa, kun saadaan yksityiskohtia lyötyä lukkoon. Niinpä pääsen vihdoin kertomaan hevosvalokuvauksen roolista Blogiexpossa: aihe, jonka tiimoilta sormeni ovat syyhynneet jo useamman viikon.

Järjestän yhdessä Hevoskuvauksen Jäljillä -blogin Annika Mäen kanssa hevosvalokuvauksen ympärille oman pienen työpisteen tai workshopin (lue Annikan postaus aiheesta täältä), miksi sitä kukin haluaa kutsua. Ajatuksena on tarjota matalan kynnyksen tilaisuus päästä keskustelemaan toisten hevosvalokuvauksesta kiinnostuneiden kanssa: Useampi hevosia valokuvaava on ilmaissut kuluneen kesän aikana, kuinka mielellään vaihtaisi ajatuksia toisten valokuvaajien kanssa, ja moni mielellään jakaisi kokemuksia puolin ja toisin - niin onnistumisia kuin ongelmakohtiakin. Näitä ongelmakohtia voisi olla hyvinkin hedelmällistä ratkoa yhdessä porukalla, jolloin voi hyödyntää myös toisten hevosvalokuvaajien tietoja ja taitoja. Lisäksi moni yksinään kilpailuja valokuvaamassa käyvä toivoisi kuvauskaveria kentän laidalle, ja myös omasta kokemuksesta tiedän, kuinka mukavaa on päästä juttelemaan ja tutustumaan toisiin valokuvaajiin. Niinpä Blogiexpossa hevosvalokuvauksen työpisteellä on mahdollisuus lyödä monta kärpästä yhdellä iskulla ja päästä tekemään tätä kaikkea: hevosvalokuvausta harrastajien kesken, ja kaikki aiheesta vähänkään kiinnostuneet ovat hyvin tervetulleita mukaan.

Jotta hevosvalokuvauksen työpiste olisi muutakin kuin sähköjohtojen sekamelskaa, huolehdimme Annikan kanssa siitä, että paikalla on myös hevosvalokuvaukseen sopivia ärsykkeitä: valokuvia sekä käsinkosketeltavassa että digitaalisessa muodossa. Pyrimme varautumaan siihen, että meillä on tarvittaessa materiaalia valokuvien jälkikäsittelyyn tai ylipäätään kuvankäsittelyyn liittyvien keskustelujen tueksi (monesti puhuminen on helpompaa, kun voi samalla näyttää konkreettisesti, mitä tarkoittaa). Lisäksi Annika on luvannut näyttää halukkaille, kuinka hän tekee kuvamanipulaatioita. Minä puolestani vastaan hevosvalokuvauksen ja yrittäjyyden yhdistelmästä ja kerron mielelläni kiinnostuneille valokuvaamisesta 4H-yrittäjänä.

Lauantaina 12.12.2015 klo 10-15 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa on siis tilaisuus - tietääkseni ensimmäinen laatuaan - päästä tapaamaan muita hevosvalokuvaajia, vertailemaan kokemuksia ja kartuttamaan omaa ideapankkia sekä pohtimaan yhdessä ratkaisuja valokuvauksen parissa ilmenneisiin haasteisiin. Kokoonnutaan siis oikein isolla porukalla ja tehdään tästä ikimuistoinen päivä. Nähdään joulukuussa, tervetuloa mukaan!

P.S. Jos teillä on ideoita tai toivomuksia, mitä haluaisitte hevosvalokuvauksen työpisteellä käsiteltävän, ehdotuksia saa totta kai esittää! En voi suoralta kädeltä luvata, että kaikki ehdotukset toteutetaan, mutta katsotaan, mitä pystymme tekemään toiveiden toteuttamiseksi.

4 kommenttia:

 1. Loistava homma, mielenkiinnolla seurailen, mitä kaikkea Blogiexpoon keksittekään, tämä kuulostaa mielenkiintoiselta! Oma kameran runko alkaa vedellä viimeisiään, tarkennus osuu kohdalleen hyvällä tuurilla ehkä 1/5 kuvassa, vähän turhauttavaa. Viisi vuotta lähes päivittäistä sulkimen laulatusta, ja alkaa olla aika päivittää runko muutenkin. Nettikokoisten kuvien kanssa ei olla ongelmissa, mutta tilatessani niitä kuvatuotteita sai jo vähän tuskailla, kun joka toinen mieleen jäänyt kiva kuva oli tarkentunut vähän sinnepäin ja täysikokoisena kohtalaisen kivaa suttua. Toisaalta rahapussi ei ihan taida venyä nyt sellaiseen runkoon, mikä olisi järkevä ostos. Eli jatketaan sattuman varassa ja hakataan päätä seinään, kun tarkennus on melkein joka kuvassa päin mäntyä... :D

  Sinulla käytössä olevaa runkoa on käyty useaan kertaan hypistelemässä liikkeessä, mutta ja kun. Toisaalta jos sekin kestäisi käyttöä yhtä uskollisesti kuin tämä meidän 500D, niin eihän se niiiin suuri sijoitus ole. Samalla saisi enemmän iloa irti noista objektiiveistakin. No, jatketaan haaveilua, ehkä se tulee ostettua sitten, kun on yksinkertaisesti pakko, jos tämä leviää käsiin lopullisesti. :D Tarkoitus oli kommentoida jotakin kivaa, niin kuin sinä monesti kommentoit Villitin blogiin, mutta miten tästä tulikin tällainen vuodatus? :-D Kivojen kommenttien jättämisen harjoituksen puutetta, selvästi... Meinasin, että hengessä ollaan mukana, vaikka kommentoitua ei juuri tulekaan, blogit tulee nykyään selattua lähinnä puhelimella, ja sillä kommentoiminen on aina niin haastavaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Jessi, ihanasta kommentistasi! Kommenttisi ovat toki harvinaista herkkua mutta saavat sitäkin varmemmin aina hymyn huulille :)

   Tunnen kompaktikameroiden ajalta erittäin hyvin tuskasi tarkennusongelmien kanssa. Kuinka monta kertaa sitä itsekin on tullut hakattua päätä seinään, kun automaattitarkennus on tarkentanut ihan päin honkia ja muka manuaalitarkennus ei ole ollut merkittävästi parempi... Tuo 6D ja telezoomi ovat kyllä tähänastisen elämäni aikana olleet niitä harvoja kameraostoksia, joihin ei ole tarvinnut pettyä: alkuviehätys on karissut matkan varrella, mutta usko, ihailu ja innostus ovat tallella. Olet ilahduttanut meitä muita blogeillasi ja kauniilla kuvillasi niin paljon, että kyllä minä niin mielelläni soisin myös sinulle oman 6D:n tuomaan vastaavasti iloa :) Ei muuta kuin tarjouksia syynäämään ja odottamaan uusia (Rajalassa Digiviikko loppuu tänään, mutta hyviä tarjouksia tullee jatkossakin), ja hyvässä lykyssä käytettynäkin voi löytää hiukan edullisemmin. Myös kilpailutus voi kannattaa ja saada tarjouspyyntöjen kautta hintaa vielä hitusen alaspäin (näistäkin voin jakaa kanssasi kokemuksia 6D:n kohdalta). Minä puolestani jaan sitten mielelläni kanssasi parhaat säästövinkkini akkujen, muistikorttien yms. hankintaan, jos vanhat eivät ole yhteensopivia 6D:hen :)

   Paljon kiitoksia, Jessi! Ihana kuulla, että olet hengessä mukana! Olisi hienoa saada sinut mukaan myös Blogiexpoon, jos vain sieltä pohjoisesta ehdit ja pystyt saapumaan. Vuodatuksesi oli erinomainen kommentti, tervetuloa vuodattamaan toistekin ja pidän peukkuja, että tulet vielä joku kerta vuodattamaan, että rungon hypistely liikkeessä tuotti tulosta ja lähti lopulta myös mukaasi tuntureita valtaamaan :D

   Poista
 2. Jotain vinkkejä miten blogin kuviin saisi hieman eloa. Esim. uusia kuvakulmia, elementtejä jne. Kovin helposti jää aina samankaltaisiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia kommentista ja esittämästäsi toiveesta! Otamme Annikan kanssa tämän pohdittavaksi, ja melkein uskaltaisin luvata, että tätä asiaa pystytään kyllä käsittelemään tavalla tai toisella hevosvalokuvauksen työpisteellä. Kiitos siis ideasta, toivottavasti nähdään ja päästään juttelemaan Blogiexpossa! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...