tiistai 13. lokakuuta 2015

Ihmisen ja hevosen välinen yhteys


Sain vähän aikaa sitten kutsun poistua mukavuusalueeltani ympäri pääkaupunkiseutua valokuvaamasta ja harrastaa vaihteeksi hieman maakuntamatkailua. Ympyröiden suurentaminen selvästi kannatti, sillä pääsin valokuvaamaan sekä upeisiin maisemiin että upeaa parivaljakkoa. Hevosenomistajuudessa on omat ilonsa ja surunsa, mutta tyttöä ja hänen hevostaan seuratessaan ei jäänyt epäselväksi, millaisen ihailtavan yhteyden ihminen ja hevonen voivat saavuttaa: tuosta yhteydestä moni vain haaveilee. Tärkeää eivät ole kilpailusaavutukset ja meriitit vaan kiintymys toiseen, keskinäinen luottamus ja mukava yhdessäolo. Olen hyvin kiitollinen, että pääsin tutustumaan tähän parivaljakkoon, joka kosketti myös valokuvaajan sydäntä. Päivän päätteeksi en voinut kuin todeta, kuinka hienoa on saada tehdä työkseen sellaista, josta nauttii niin paljon, ettei se edes tunnu työltä.Kuten jokin aika sitten eräs lukija kommentoi, kuvankäsittelyssä tunne voi olla hyvinkin
 tärkeä vaikuttaja lopputuloksen kannalta. Niinhän siinä kävi, kun tunnelmaltaan 
hempeät ja koskettavat valokuvat saivat entistä hempeämmän käsittelyn.


6 kommenttia:

 1. Wau, tuo ensimmäinen kuva on ihan mieletön. Niin herkkä, kaunis ja harmoninen, aivan satumainen tunnelma. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia, Ira! Tuo ensimmäinen kuva taisi nousta minunkin suosikikseni tämän parivaljakon kuvista :)

   Poista
 2. Nämä on hienoja! Tykkään noista kaikista neljästä pinkki-sävyisestä aivan hirveästi :D Ylihempeä värimaailma sopii niihin kuin nenä päähän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos paljon, Tuulia! :D Minäkin ihastuin hempeän jälkikäsittelyn tuloksiin, ja niiden rinnalla vain kevyen käsittelyn saaneet kuvat samalta päivältä tuntuivat jopa hiukan tylsiltä. Tosin kävi kyllä mielessäni, kun viime kuun puolella kommenteissa keskusteltiin, mikä on "oikeaa" jälkikäsittelyä ja mikä överiä, menenkö jonkun mielestä taas överin puolelle, mutta minkäs teet, kun tunnetta piti seurata ;) Ihana saada palautetta, että hempeily on osunut ja uponnut teihin muihinkin! :)

   Poista
  2. No ei tuo minun mielestä mitään överiä ole :D Ehkä sellaisen kuvaajan mielestä joo, joka tykkää vain luonnolisista kuvista. Eikä ehkä kisakuviin sopisi, mutta näihin kuviin on ehdottomasti se juttu, mikä tekee kuvasta mielenkiintoisen. Joskus kuva vaan tarvitsee jotain muutakin kuin hyvän valotuksen :)

   Poista
  3. Mukava kuulla, että olet tuota mieltä :) Joo, minäkin luulen, että tämä hempeily sopii loppujen lopuksi vain harvaan kuvaan. Olen tätä ennenkin yrittänyt saada sopimaan kuviin, mutta vasta kimon kohdalla ja ei-kisakuvissa tuntui, että tämä tyyli sopi kuin nenä päähän. Vai liekö johtunut sitten siitä kuuluisasta tunteesta kuvankäsittelyssä, mene ja tiedä.. ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...