maanantai 28. syyskuuta 2015

Testissä Equitaren synteettiset minichapsit

Ratsastava valokuvaaja koki iloisen yllätyksen, kun Playsson.netin blogiportaalin ja Hevarin
 yhteistyön kautta tarjoutui mahdollisuus elämäni ensimmäiseen viralliseen tuotetestaukseen.


Ratsastin teininä vuosia joillakin halvoilla kumisilla ratsastussaappailla, jotka hiostivat, olivat jäykät ja lopulta mustat saappaat sekä harmaantuivat että tulivat niin suuriksi (varmaankin ratsastajan laihtuminen näkyi ja tuntui myös jalkaterissä ja säärissä), että ilman paksuja lampaankarvapohjallisia ne olisivat varmaan pudonneet jalasta ilman jalustimia ratsastettaessa. Kun tuli aika hankkia uudet ratsastussaappaat, päädyin ostamaan ratsastuskengät ja minichapsit: oli huomattavasti helpompaa löytää jalkateriin sopivankokoiset kengät ja sääriin sopivankokoiset minichapsit kuin yrittää saada nämä molemmat yhdessä paketissa ratsastussaappaiden muodossa. Sittemmin olen tosin saanut huomata, että sekä ratsastuskenkien että minichapsien hankkiminen on sekin taitolajinsa. Auta armias, kun pitäisi löytää mahdollisimman laadukkaat, vesipesua kestävät, istuvat ja vielä oikeaa kokoa olevat minichapsit edulliseen hintaan - ja myös ulkonäöllä on väliä. Lisäksi minichapsien pitäisi toimia niin kesä- kuin talviratsastuskenkien kanssa. Siinä, missä minulle sopivat minichapsit osaan jo tunnistaa melko hyvin, ratsastuskenkien hankkiminen tuntuu olevan edelleen tuuripeliä.

Minulla on tähän asti ollut kaksi paria CRW:n synteettisiä minichapseja, joista ensimmäisiin olen ollut suorastaan rakastunut, mutta valitettavasti nekään eivät ole ikuiset ja alkavat monen vuoden ahkeran käytön jälkeen tulla vähitellen tiensä päähän. Koska tätä mallia ei ilmeisesti enää valmisteta, minun pitäisi löytää uusi luottomerkki vanhan tilalle. Tilaisuus Hevarin minichapsien tuotetestauksesta tulikin kuin tilauksesta ja, mikä parasta, Hevarin tuotteista löytyi testattavaksi hyvin potentiaalinen ehdokas seuraaviksi luottominichapseiksi: Equitaren synteettiset minichapsit.


Equitaren minichapsit on valmistettu synteettisestä, helppohoitoisesta materiaalista. Chapseissa on joustava resori jalkapöydän päällä ja koko vetoketjun pituudelta pohkeissa, mikä parantaa chapsien istuvuutta ilman, että chapsit kuitenkaan puristaisivat jalkaa. Lisäksi chapseissa on ilmeisesti leveästä kuminauhasta valmistetut jalkalenkit, joista ratsastuskengät pujotetaan läpi, ja näin chapsit pysyvät entistä paremmin paikallaan eivätkä esimerkiksi ala vähitellen nousemaan kesken käytön.


Ulkonäöltään Equitaren minichapsit ovat minusta tyylikkäät perusminichapsit, joihin on kuitenkin lisätty pieniä yksityiskohtia koristeiksi ja erottamaan ne ulkonäöltään muiden merkkien vastaavista synteettisistä minichapseista. Suurin yksittäinen koriste mustissa minichapseissa on ruskeareunainen lipare, joka toimii myös vetoketjun suojana ja toisaalta piilottaa vetoketjun siististi alleen toimien esteettisenä näkösuojana. Tosin tämä koristelipare ja sen tarpeellisuus jakanee myös mielipiteitä, ja myönnettäköön, että tällaisiin lipareisiin tottumattomana en ole oikein lämmennyt näille: jos jokin huono puoli Equitaren minichapseista pitäisi mainita, se olisi tämä lipare, jota ilman tulisin hyvin toimeen. Aluksi minua häiritsi sen repsottaminen ulospäin, mutta repsotus ei kuitenkaan näy kuin sopivasti takaviistosta katsoessa, joten sen kanssa pystyy hyvin elämään.


Minichapsien vetoketjut ovat muovia, joten niiden ruostumista kosteissakaan sääolosuhteissa ei tarvitse pelätä. Vetoketjut saa helposti kiinni, ja koristelipare painetaan neppareilla kiinni pohkeen resoriosaan vetoketjun ylä- ja alapäästä. Toisin kuin olen tottunut, minichapsien nepparit täytyy painaa kiinni kaksin käsin, mutta kun nepparit on kerran saanut kiinni, ne eivät myöskään aukea omia aikojaan - positiivinen huomio verrattuna omia aikojaan aukeaviin CRW:n minichapsieni neppareihin.


Kuten postauksen kuvista näkyy, minichapsit eivät olleet enää valokuvattaviksi päätyessään käyttämättömät. Ne pääsivät ensimmäisen kerran kokeiluun viikko sitten, jolloin säätila oli hyvin syksyinen vesisateen ja kurakelin myötä. Harmittelin illan pimeydessä kastuessani hyvää vauhtia sateessa, että pitikin ottaa uudet ja puhtaat chapsit juuri kurakelin aikaan käyttöön. Ilokseni sain kuitenkin huomata, että minichapsit olivat pysyneet yllättävän siisteinä ja myöhemmin kuivuneen kuran sai melko helposti harjattua pois. Loppujen lopuksi ratsastuskengät olivat huomattavasti kuraisemmat kuin minichapsit, tosin minichapsien lenksut ovat oma lukunsa: niistä kuivunut kura ja kuraan sekoittunut heinä, puru ja muu roska eivät lähde kovin hyvin ilman pesua vaan vaatisivat varmaankin harjauksen tuoreeltaan. Kaiken kaikkiaan täytyy todeta, että Equitaren minichapsien kohdalla synteettisen materiaalin helppohoitoisuus ainakin puhtaana pitämisen osalta piti erinomaisesti kutinsa. Jos kura ei olisi kuitenkaan lähtenyt harjaamalla, minichapsit olisi voinut huoletta heittää pesukoneeseen 40°C:n pesuohjelmaan.

Siinä, missä minichapsit selvisivät ensimmäisestä kokeilustaan kunnon kurakelissä mainiosti, myös ensivaikutelma niiden käyttöominaisuuksista ja -mukavuudesta ratsastuksen aikana ja ylipäätään koko tallireissulla oli erinomainen: ei mitään valittamista. Ratsastaessani en edes huomannut minichapseja, niin mukavat ja istuvat ne olivat eivätkä ainakaan häirinneet millään tavalla ratsastusta. Itse asiassa minulla meni ratsastustunti huomattavasti normaalia paremmin equitaret jalassani, niin että naureskelin jälkeenpäin, mahtoiko minichapsivalinnalla olla vaikutusta myös ratsastajan osaamiseen tai ainakin taitojen esille tuomiseen. Saas nähdä, kuinka seuraava ratsastustunti sujuu!

Ensimmäisen käyttökerran aikana muodostetun ensivaikutelman perusteella voin lämpimästi suositella Equitaren synteettisiä minichapseja jokaiselle ratsastajalle, joka kaipaa helppohoitoisia, istuvia ja mukavia, ulkonäöltään tyylikkäitä perusminichapseja erinomaisella hinta-laatu -suhteella varustettuna. Taisi allekirjoittaneellekin löytyä kuin vahingossa se uusi luottomerkki CRW:n tilalle, vaikka koristelipare vaati hieman totuttelua.

Jos kiinnostuit Equitaren synteettisistä minichapseista, omansa voi käydä tilaamassa Hevarin verkkokaupasta. Värivaihtoehtoina ovat mustat minichapsit ruskealla koristereunalla ja ruskeat minichapsit mustalla koristereunalla. Kokoja löytyy aina XXS:stä XXL:ään, ja omien minichapsikokemusteni perusteella ainakin koon XS minichapsit ovat todellakin tämän koon minichapsit, joten kokojen kanssa ei tarvitse lähteä arvuuttelemaan. Equitaren minichapsien hinta on normaalisti 32 €, mutta tällä hetkellä ne saa Hevarilta alennettuun hintaan 23 €.

Tiesitkö? Hevarilla on omaa valmistusta hevosten ja hevosihmisten varusteissa, ja Equitare on tällainen Hevarin oma merkki. Equitaren alla kulkee etenkin ratsupuolen tuotteita mutta myös joitakin loimia. Koska Hevarilla on sekä vähittäis- että tukkumyyntiä, Equitaren tuotteisiin voi törmätä myös muissa hevostarvikeliikkeissä.


Suuret kiitokset Hevarille ja Playsson.netille tuotetestauksen mahdollistamisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...