perjantai 11. syyskuuta 2015

Fiilistelyä

Inhoan englannin kielestä suomeen väännettyjä, puhekielisiä lainasanoja, joihin fiilistelykin kuuluu. Tällä kertaa fiilistely kuitenkin sanana kuvaa parhaiten sitä mielentilaa, jota tunsin parin viikon takaisia Tuomarinkylän esteratsastuskilpailujen kuvia jälkikäsitellessäni ja havaitessani, kuinka reipas käsittely voi saada tavanomaisenkin otoksen aivan uuteen lentoon. Liekö kyse tunnelmasta vai mistä, mutta näissä kuvissa on sitä jotakin - vai mitä mieltä olette?








Taisin löytää sisäisen taiteilijani!

8 kommenttia:

 1. Tosi hienoja! Olisi kiva tällaisista kuulla, miten kuvat on tehty. Minulla on kuvankäsittely ihan ehdottomasti heikko kohta, pitäisi vähän opetella sitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, M, kommentista ja mieltä lämmittävistä kehuista! :) Minullakin on vielä paljon opeteltavaa kuvankäsittelyssä, mutta välillä sitä tulee keksineeksi jotain itselle uusia juttuja, jotka näyttävätkin omaan silmään hyviltä - ja auta armias sitä uutuuden viehätystä, kun uutta keksintöä täytyy sitten olla tunkemassa vähän joka paikkaan ;)

   Olin jo hyvää vauhtia kirjoittamassa romaania, mitä säätöjä tämän postauksen kuviin on tehty, kunnes tulin siihen tulokseen, etten minä edes osaa kääntää englanninkielisen ohjelman termejä suomeksi ja tässä ruoanlaiton lomassa niiden selvittäminen ei onnistu (vaikka sanotaan, että nainen pystyy tekemään monta asiaa yhtä aikaa, neljä alkaa olla jo vähän turhan paljon..). Minäpä teen seuraavan postauksen näistä kuvankäsittelyjutuista, eli seuraavassa postauksessa vastaus, kuinka nämä kuvat on saatu aikaan :) Nyt, kun tulit maininneeksi nämä kuvankäsittelyjutut, voisi kai kuvankäsittelyaiheista tehdä useammankin postauksen. Syyskuun teema kenties? :)

   Poista
 2. Mun on pakko myöntää, että toi valkonen vinjetti ei oo koskaan uponnut. :D Koko vinjetointi on nykyään niin muoti-ilmiö, että jos se vedetään yhtään överiksi niin ei kiitos. Syvyyttä sillä saa kivasti luotua, mutta liika on liikaa. Nämä kuvat on kyllä muuten jees, mutta jotenkin ... nääh. :D Mielipideasioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia, kommentista! Näin uskon, että valkoinen vinjetti jakaa mielipiteitä vähintään yhtä tehokkaasti kuin tumma vinjetti ja toisten silmää se miellyttää, toisten ei :D Oikeassa olet, nämä ovat mielipideasioita, joista ei sovi kiistellä. Sen toki myönnän minäkin, että vinjetti - oli se sitten valkoinen tai tummempi - säästeliäästi käytettynä näyttää hyvältä, mutta kaikkiin kuviin se ei todellakaan sovi. Minäkään en ole valkoisesta vinjetistä niin kauheasti välittänyt, mutta varsinkin joissain maisemakuvissa sillä saattaa saada hivenen tunkkaiseen tai täyteenahdettuun kuvaan hengittävyyttä tai hmm.. kirpeyttä? En nyt löydä sitä oikeaa sanaa, mutta lyhyesti ja ytimekkäästi ajatukseni voi tiivistää sanoihin: joihinkin kuviin vinjetti sopii mutta läheskään kaikkiin ei. Kiitos, Tiia, hyvistä ja perustelluista mielipiteistäsi! :D

   Poista
 3. Mun mielestä tosi hienoja kuvia! Ja onko tallin valinta muuten edistynyt yhtään?:) Jos et Peikin tallilla oo vielä käynyt niin tule ihmeessä kuvaamaan vaikka joskus tiistaikisoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja mukava kuulla, että pidit kuvista! :)

   Kiitos kysymästä, talli löytyi ainakin täksi syksyksi. (Tässä kohtaa alkaa nolottaa, kun joihinkin vanhoihin kommentteihin on vielä vastaamatta, mutta kaikki on kyllä luettu ja Peikin suositukset laitettu korvan taakse!) Peikillä en vielä käynyt, koska matka ja tuntien hinnat jäivät mietityttämään, joten päädyin kokeilemaan ensin tämän syyslukukauden pienellä tallilla vielä pyöräilymatkan päässä. Toistaiseksi olen ollut tyytyväinen tallivalintaani: lämminhenkinen talli, jossa pienet piirit ja aivan ihanat omistajat ja hevoset (myös monta suomenhevosta :D), ja minulla kävi tuuri myös ratsastusryhmäni suhteen - ihania ihmisiä! Jos kuitenkin isommat ympyrät alkavat kiinnostaa enemmän tai tulee tarve vaihtaa uudelleen tallia, on Peik syytä pitää mielessä varteenotettavana vaihtoehtona :) Peikin tiistaikisoissa olisi kyllä mukavaa käydä kuvaamassa joka tapauksessa, jos vain jonain viikkona olisi sopiva aika tälle: opintojen pariin piti päästä takaisin ja keskelle viikkoa sijoittuvat nyt myös ne pisimmät "koulupäivät", mutta katsotaan, katsotaan.. Kunhan olen selvinnyt syysflunssastani kokonaan, alan suunnitella taas tarkemmin syksyn kuvausreissuja :)

   Kiitos ihanasta kommentista, tulipa hyvä mieli! :)

   Poista
 4. Minusta nää on tosi kivoja :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...