perjantai 18. syyskuuta 2015

Alkusyksyn aamun kirpeydessä

Pääsin vajaa viikko sitten mukaan tekemään aamutallia. Syysaamu oli yllättävän viileä mutta hyvin kaunis. Aamun kirpeys ei jättänyt sijaa epäilyille, etteikö syksy olisi tosiaan jo saapunut eteläiseenkin Suomeen, mutta ei kai se syyskuun puolivälissä enää ole ihmekään. Onneksi tallityöt pitivät myös valokuvaajan liikkeessä ja saivat kylmissään olevan lämpiämään viimeistään tallikäytävän lakaisuun siirryttäessä. Elämäni ensimmäinen aamutalli on nyt takana, ja seuraavaa yhtä hevosentäyteistä aamupäivää odotellaan!Minulla on ollut vaikeuksia löytää riittävän pientä aukkoa, jolla saisin sekä hevosen että taluttajan syväterävyysalueelle. Usein käy niin, että tarkennus on hevosessa ja taluttaja jää epätarkaksi. Tämä kuva onnistui yli odotusten, sillä olin uskaltautunut ensimmäistä kertaa säätämään f-arvon riittävän suureksi ja kompensoimaan sitä sopivasti pidemmällä valotusajalla, jolloin lopputuloksena oli mielestäni teknisesti onnistunein hevonen + taluttaja -potrettini.Montea harvoin pääsee näkemään ja reipasta laukkaamista hiittiradalla vielä harvemmin. Hevonen kyllä tiesi, missä ollaan, ja selvästi nautti päästessään juoksemaan. Myös valokuvaaja nautti ratsukon iloista menoa seuratessaan!

Syksy sai allekirjoittaneen jälkikäsittelyinnon lähtemään käsistä. Vaikka kirkkaat värit saavat edellisen postauksen kommenttien perusteella mielipiteet jakautumaan tehokkaasti kahtia, otan riskin ja esittelen samalla vuodenaikaa alleviivaavien muokkausten kohteeksi joutuneita otoksia: taas kokeillaan jotakin uutta, mutta mukavuusalueelta poistuminen on avain oppimiseen ja myös vaihtelu virkistää!Vaikka jo nyt joidenkin puiden, pensaiden ja aluskasvillisuuden lehdet olivat ehtineet kellastua tai muuttua punertaviksi, selviä syksyn värejä suuremmassa mittakaavassa saadaan vielä odotella. Ehkä lokakuussa näin syksyiseen lopputulokseen pääsee ilman muokkauksiakin.

Syksyisen värikästä loppuviikkoa teille kaikille! Nautitaan neljästä vuodenajasta!

2 kommenttia:

  1. Tuo keltasävyinen kuva on aivan mahtava! Täydellinen syksyinen fiilis ja hienot sävyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulia! Minäkin pidän tuosta keltaisesta kuvasta juuri syksyisen tunnelman vuoksi: ennen rankempaa käsittelyä kun kuva oli vain yksi kymmenien ja keskenään lähes samanlaisten kuvien joukossa. Tosin luulen, että yksittäisen kuvan kanssa tuo syksyinen tyyli sopii, mutta esimerkiksi kokonaisen postauksen kuvat samalla tavalla käsiteltyinä voisi alkaa olla jo liikaa :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...