lauantai 15. elokuuta 2015

Liebster Award


Olen ollut tietoinen, että blogimaailmassa pyörii erilaisia tunnustuksia ja haasteita. Kun Kilpikaarnan Alla -blogin Sandra sitten antoi tunnustusta blogilleni Liebster Award -haasteen merkeissä, oli tunnustus suuri mutta sitäkin iloisempi yllätys. Liebster Award -tunnustuksen taustalla on ajatus nostaa pieniä ja myös melko tuntemattomia blogeja esille, saada näille näkyvyyttä ja sitä kautta ehkä uusia lukijoitakin. Suuret kiitokset Sandralle vielä kerran tästä tunnustuksesta! Vastaan omalta osaltani haasteeseen oikein mielelläni ja välitän Liebster Award -tunnustuksen tuoman hyvän mielen taas eteenpäin seuraaville bloggaajille.


Ohjeet Liebster Award -haasteeseen:
1. Kiitä tunnustuksen antanutta bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkitä 11 Liebster Award -tunnustuksen saavaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä valitsemillesi blogeille.


Sandra esitti haasteessaan 11 kysymystä, joihin pyrin vastaamaan parhaani mukaan.

1. Mistä ammennat inspiraatiota tekemisiisi/bloggaamiseen?
Blogini toimii ikään kuin valokuvauspäiväkirjana: Uudet oivallukset on hyvä kirjata muistiin, ja niitä on mukava jakaa. Jaetut oivallukset ja vastaavasti myös ihmettelyt ääneen kirvoittavat usein lukijoita kommentoimaan, ja näin tietoja saadaan jaettua puolin ja toisin ja voidaan oppia taas lisää. Alun perin tarkoitukseni oli myöskin kirjoittaa lyhyesti päällimmäisiä ajatuksia kuvausreissuista muistiin, ja tällöin blogi oli erinomainen kanava esitellä valokuvia sen sijaan, että ne jäisivät unholaan tietokoneen syövereihin. Tänä kesänä kuvausreissuja on kuitenkin tehty useammin kuin olen ehtinyt niistä kirjoittaa, mutta edelleen inspiraatio blogin postauksiin ja etenkin valokuviin tulee puhtaasti omasta elämästäni, kokemastani ja näkemästäni.


2. Mitä harrastat bloggaamisen lisäksi?
Kysymys harrastuksista on nykyään vaikea: teininä oli helppoa todeta harrastusten koostuvan viulunsoitosta ja sen mukanaan tuomista musiikkijutuista, lukemisesta ynnä muusta tällaisesta. Nykyään kulloinenkin elämäntilanne vaikuttaa siihen, mitkä asiat milloinkin luen harrastuksiin, mitkä esimerkiksi työhön tai vaihtoehtoisesti jätän kokonaan mainitsematta. Tällä hetkellä harrastuksiini lukeutuvat valokuvaus sekä ratsastustunnilla käyminen kerran viikossa. Myös 4H-yrityksen pyörittämisen voinee lukea harrastukseksi, johon myös bloggaaminen yhtenä yrityksen markkinointikeinona liittyy melko olennaisesti.

3. Jos olisit supersankari, mikä olisi supervoimasi?
Supervoimani olisi toisten saaminen paremmalle tuulelle. Toisaalta, tätä minä teen jo nyt. Olenko siis supersankari? ;)

4. Mikä kappale saa sinut hyvälle tuulelle?
Ensimmäisenä hyvän tuulen kappaleena tuli mieleeni Mamban "Vielä on kesää jäljellä", mutta jaetulla kakkossijalla ovat Valvomon "Mikä kesä?" ja Daniel Powterin "Bad Day".


5. Mikä on lempipaikkasi kotimaassa?
Oma koti kullankallis, ja jos koti ei kelpaa vastaukseksi, sanotaan sitten Vantaa. Sipoo tulee hyvänä kakkosena: On kaupunkia ja maaseutua, rauhallista ja viihtyisää, ja aika tuntuu Sipoon puolella usein pysähtyneen. Lisäksi ihmiset tuntuvat olevan siellä ystävällisempiä kuin täällä suuremmissa kaupungeissa ja erityisesti Sipoon maaseutumaisissa kaupunginosissa tapa tervehtiä kaikkia vastaantulijoita on tehnyt suuren vaikutuksen. Sipoossa tuntee olevansa tervetullut ja kuuluvansa joukkoon, vaikka todellisuudessa olisi vain vierailija.

6. Entäpä viihdytkö ulkomailla?
Uusiin paikkoihin on hienoa päästä tutustumaan sekä kotimaassa että ulkomailla, mutta parhaiten viihdyn kotiseudulla.

7. Mikä on suosikkitekeleesi/otoksesi/blogiaiheesi/kirjoituksesi (menipäs vaikeaksi)?
Totta, nyt meni vaikeaksi! Minulla on monta suosikkia niin ottamistani valokuvista kuin blogikirjoituksistani. Ehkä alla oleva valokuva keväältä on kuitenkin edelleen suosikkiotokseni, joka on ainakin jäänyt onnistuneimmista otoksistani parhaiten mieleen.


8. Mikä saa sinut palaamaan uudestaan johonkin blogiin?
Useimmiten blogiin palaamisen takana ovat joko erityisen hienot kuvat tai ajatuksia herättävät tekstit. Hienojen kuvien ei tarvitse välttämättä olla laadultaan priimaa, jos niissä on sitä jotakin, joka muuten vain koskettaa ja saa pysähtymään. Myös tuttuja hevosia ja ratsastajia on mukava seurata blogien kautta.

9. Kuvaile kulunutta kesää yhdellä lauseella.
Kulunut kesä on ollut antoisa ja ikimuistoinen mutta sitäkin sateisempi.


10. Oletko kokeillut tämän vuoden puolella jotain uutta ja ennenkokematonta? Mitä? Kokeiletko uudestaan?
Tämä vuosi on tuonut valtavasti uusia kokemuksia: Alkuvuodesta perustin 4H-yrityksen ja keväällä hankin ensimmäisen oman järjestelmäkamerani. Alkukesästä valmistuin filosofian maisteriksi ja koitti työelämään siirtyminen. Kesän aikana valokuvauksen saralla uutta uuden kameran lisäksi on ollut muun muassa kenttäratsastuskilpailuissa käyminen, aivan uusilla talleilla käyminen kuvausten merkeissä sekä valjakkoajon valokuvaaminen poninäyttelyn yhteydessä. Valokuvauksen lisäksi myös kuvankäsittelyn saralla olen kokeillut uutta. Blogirintamalla puolestaan blogiportaalin tiimiblogiksi pääseminen oli minulle aivan uusi kokemus. Pari viikkoa sitten aloin käydä ratsastustunneilla minulle aiemmin tuntemattomalla tallilla, joten ratsastustuntien myötä uutta ovat olleet niin opettaja opetustyyleineen, tuntihevoset ja ylipäätään talli tapoineen. Myös asumiskuviot ovat olleet muutoksen alla koko vuoden ja ovat sitä ensi kevääseen saakka. Sanotaan, että uuden opetteleminen ja uudet kokemukset pitävät mielen virkeänä. Tämän perusteella minulla pitäisi tänä vuonna olla mieli sitten virkeimmillään.


11. Millaisia terveisiä haluaisit lähettää lukijoillesi?
Kiitokset kaikille rekisteröityneille ja rekisteröitymättömille lukijoille ja satunnaisille kävijöille! Kommenttinne ja osallistumisenne keskusteluun ilahduttavat minua suuresti ja on ollut hienoa myös huomata, kuinka apua ja neuvoja saa, jos vain "ääneen" kertoo käsillä olevasta ongelmasta. Olen ollut kovin ilahtunut myös kokemuksista, joita olette jakaneet kanssani. Toivottavasti yhtä ihania kommentoijia on liikkeellä jatkossakin, kiitokset teille!


Haluan laittaa hyvän kiertämään ja antaa tunnustusta mahdollisimman monelle valokuvaukseen painottuneelle blogille, sillä etenkään hevosvalokuvausblogit eivät oikein ole saaneet ansaitsemaansa huomiota ja jäävät usein omien hevosten elämää seuraavien hevosblogien jalkoihin. Valokuvausblogien lisäksi tunnustuksen hyvästä työstä ja mielenkiintoisesta blogista ansaitsee myös muutama pienehkö, perinteisempi hevosblogi, jotka saavat minut palaamaan blogien pariin uudestaan ja uudestaan. Liebster Award -tunnustukset lähtevät siis näille 12 blogille (tarkoituksellinen laskuvirhe, anteeksi vain):


Haastan bloggaajat vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

1. Mitä valokuva sinulle merkitsee?
2. Miksi juuri hevoset?
3. Mikä on ollut parasta tänä kesänä?
4. Millainen on tavallinen arkipäiväsi?
5. Miten keräät voimia arjen haasteisiin, mikä auttaa jaksamaan?
6. Mitä tavoitteita/suunnitelmia sinulla on loppuvuodelle?
7. Millaisia unelmia sinulla on?
8. Mikä on mottosi?
9. Mikä saa sinut erityisen hyvälle tuulelle?
10. Oletko viime aikoina kokenut ahaa-elämyksen? Minkä?
11. Mitä haluaisit sanoa kollegoillesi?

Osa kysymyksistä on melko väljiä, jotta ne koskettaisivat tavalla tai toisella jokaista haastettua bloggaajaa. Esimerkiksi viimeisen kysymyksen kollegan kohdalla jää vastaajan itsensä päätettäväksi, onko kollega toinen bloggaaja, kollega työ- tai harrastusympyröistä tai jokin aivan muu kollega. Mielenkiinnolla jään odottamaan, minkälaisia vastauksia enemmin tai myöhemmin toivottavasti päästään lukemaan!

16 kommenttia:

 1. Kiitos, perehdyn tähän paremmalla ajalla :) En kyllä ole hevosblogin pitäjä, mutta kiva että annoit tunnustuksen/haasteen myös minulle. Tykkään kyllä hevosista ja nuorena harrastinkin jonkin verran ja omistin ponin kaverin kanssa puoliksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Huopalintu! Olet tunnustuksesi ansainnut, sillä makro- ja maisemakuvasi ovat ihania ja blogisi myöskin :) Minäkään en omaa blogiani lue varsinaisesti hevos- vaan valokuvausblogiksi, jossa tosin hevoset ovat usein pääosassa. Niinpä sinun blogisi, jonka olen käsittänyt myöskin valokuvausblogiksi, sopii oikein hyvin joukkoon - plussaa tietysti nuoruuden hevosteluistasi, jotka tulivat minulle täytenä yllätyksenä ;)

   Poista
 2. Suuren suuri kiitos tunnustuksesta! Yritän ehtiä tekemään tämän muuton ja muun härdellin keskellä hieman myöhemmin :---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! Olen niin monesti ihaillut valokuviasi blogissasi ja pohdiskellut, josko lainaisin joitain kuvausideoitasi, niin että tunnustus tuli aivan oikeaan osoitteeseen :) Hienoa, jos tartut myös haasteeseen, kun siihen on paremmin aikaa: odotan mielenkiinnolla vastauksiasi :)

   Poista
 3. Kiitos tunnustuksesta, mukava yllätys! :) Yritänpä laittaa hyvän kiertämään eteenpäin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon tunnustuksesta ja vaivannäöstäsi! Hyviä kysymyksiä, yritän löytää itsestäni tarmoa ja inspiraatiota vastailla niihin. :)

  PS. Tuo valitsemasi estehyppykuva keväältä on ihan huippuhyvä!! Tykkään! (Ja minä en ole mikään esteratsastuksen - tai edes sen kuvaamisen - fani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Hanna, itsellesi ja kiitos myös kommentista! Yritin parhaani mukaan käyttää tilaisuuden hyväkseni, kun kerrankin on hyvä syy selvittää tällaisia juttuja, jotka esimerkiksi valokuvausblogeissa eivät välttämättä muuten tule niin esiin mutta vaikuttavat taustalla. Lisäksi olen huomannut, että haasteen tyyppisiin kysymyksiin saa usein blogien kautta niin mainioita vastauksia, että kyselytuokioita pitäisi harrastaa useamminkin :)

   Mukava kuulla, että hyppykuva on sinunkin mieleesi - kiitos! Minä taas en ole tänä kesänä juuri muuta kuvannutkaan kuin esteratsastusta, ja vaikka onnistuneita otoksia on tullut paljon, tuossa hyppykuvassa vain on sitä jotain, jonka vuoksi olen siihen niin kovasti ihastunut. Vai liekö vain niin, että ne ensimmäiset kerrat asiassa kuin asiassa ovat erityisiä ja aivan omaa luokkaansa, vaikka kyse olisi sitten ensimmäisestä erityisen onnistuneesta hyppykuvasta? Mene ja tiedä! :D

   Poista
 5. Kiitos ja kumarrus, olen erittäin otettu :)

  t.Klippauksien ja Karvaturjakkeiden/ Päiväkummun Hevostilan Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Luin juuri uusimman postauksesi talliyrittäjän päivästä, ja postauksen kiinnostavuuden lisäksi hienoja kuvia tuli ihailtua hetki jos toinenkin. En voi lisäksi kuin nostaa hattua niille valokuvaajille, jotka jaksavat esimerkiksi nousta kukonlaulun aikaan kuvaamaan auringonnousua: viime aikoina minulle ainakin uni on maistunut vähän liian hyvin ryhtyäkseni ihan heti tällaiseen, vaikka haaveilenkin auringonnousun kuvista. Ihan oli siis ansaittu tunnustus! :)

   Poista
 6. Kiitos tunnustuksesta :)

  Entisenä sipoolaisena tykkään myös vastauksistasi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! :)

   Hihii, Sipoon hyvistä puolista voisi kyllä kirjoittaa vähintäänkin pienen romaanin, on se vaan niin kaunis ja mukava kunta :D Olen monesti miettinyt, olisiko minusta puolestani tulevaksi sipoolaiseksi. Saas nähdä!

   Poista
 7. Kiitos tunnustuksesta! :) Vastaukset löytyy nyt blogistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, Tiia! Kerran kävinkin jo pikaisesti silmäilemässä mainiot vastauksesi, mutta täytyy palata vielä rauhassa lukemaan kommentin jättämisen kera :)

   Poista
 8. Kiitos paljon :) Pitääpä koittaa jossain vaiheessa kirjoittaa kun kerkeää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu, Tuulia, ja kiitos itsellesi! Pelkäsin, että kiireisenä ihmisenä et ehkä ehdi ruveta vastailemaan tällaisiin ja etenkään kahteen liutaan kysymyksiä, mutta nähtävästi jälleen kannatti yrittää :) Hienoa päästä ennen pitkää lukemaan vastauksiasi, odotan innolla! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...