maanantai 24. elokuuta 2015

Hevosvalokuvaajan kilpailuviikonloppu

Tuomarinkylässä järjestettiin sekä lauantaina että sunnuntaina esteratsastuskilpailut: lauantaina päästiin seuraamaan 1-tason kilpailuja estekorkeudella 50-120 cm ja sunnuntaina oli sitten ohjelmassa 3-tason kilpailut estekorkeudella 90-130 cm.  Olen jo jonkin aikaa suunnitellut tekeväni postauksen, jossa ollaan päivän ajan valokuvaajan matkassa kilpailuissa, mutta Tuomarinkylän kilpailuviikonloppu osui niin sopivasti ja päivistä tuli sen verran erilaiset, että päätin tehdä samantien postauksen valokuvaajan kilpailuviikonlopusta: oikeastaan tämähän on vain hyvää jatkumoa Instagram-kampanjaan, jossa on kahden viikon ajan seurattu kuvien muodossa 4H-yrittäjä-valokuvaajan arkea. Tervetuloa siis mukaan valokuvaajan arkeen kilpailuviikonlopun ajaksi!


Lauantai 22.8.2015


9:13 Koska esteratsastuskilpailujen ensimmäinen luokka alkaa vasta klo 14, valokuvaaja sai kerrankin nukkua normaalia pidempään.

9:30 Osallistun tällä viikolla 4H-liiton Instagram-kampanjaan, jossa seurataan päivittäin 4H-yrittäjän arkea kuvien muodossa. Tähän liittyen kuvausvälineet olivat käytössä eilenkin, joten tiedän niiden olevan kunnossa ja valmistautuminen kuvausreissuun käy tällä kertaa helposti: riittää vain ladata akut ja pakata kamerareppu ja laukku niin, että varustuksilla ja eväillä pärjää tien päällä noin klo 13-20. Odotettavissa on siis ihan kunnon työpäivä piituudenkin puolesta ja huomenna vielä pidempi!


13:30 Lähtö kilpailupaikalle ja tietenkin polkupyörällä.

Haaste kaikille valokuvaajille: Kun seuraavan kerran lähdet valokuvaamaan ja tapahtumapaikka on kävely- tai pyöräilymatkan päässä, säästä matkakustannuksissa ja harrasta hyötyliikuntaa matkustamalla paikan päälle omin voimin, ilman hevosvoimia. Postauksen kommentteihin saa oikein mielellään jättää viestiä, jos tartuit haasteeseen! Olen itseäni haastanut näin keväästä lähtien, ja huomaan kunnon kasvaneen: noin 20-25 km pyöräillen menee vielä kevyesti, ja ennätykseni tänä kesänä on pyöräily Vermon ja kodin välillä yhteensä noin 45 km ja tähän lisättynä vielä pyöräilyn lomassa päivä valokuvaamassa - ei huono!


14:00 - 21:20 Kameran suljin laulaa, minkä ehtii. Välillä jutellaan muiden valokuvaajien kanssa ja käydään välipalalla. Onneksi kilpailunjärjestäjän buffetista sai vatsaan täytettä edullisesti, ja ruoka oli hyvää ja henkilökunta ystävällistä. Kaiken kaikkiaan kilpailuissa oli oikein mukavaa.

21:40 Kotona taas. Kilpailut loppuivat lopulta kaksi tuntia myöhässä aikataulusta, mutta kaikenlaista päivään kyllä mahtuikin: ambulanssiepisodissa meni jo puolisen tuntia, ja esteiden nostaminen seuraavaa luokkaa varten ja kentän pohjan kunnossapito ottivat nekin oman aikansa. Kotiin saapui kuitenkin päivään varsin tyytyväinen valokuvaaja, tosin hartaan toiveen kera, että päivän aikana pudonneet ratsastajat eivät olisi kolhineet itseään kovin pahasti - etenkään se yksi, joka ei maasta enää noussut kuin paareilla harmittomalta näyttäneen putoamisen jälkeen. Pikaista pranemista erityisesti hänelle!

22:50 Päivän kuvasaldo siirretty tietokoneelle ja muistikortit tyhjennetty ja akku latauksessa seuraavan päivän kilpailukuvauksia varten.

Kuvien läpikäyntiä, kunnes 01:35 oli pakko mennä nukkumaan.


Sunnuntai 23.8.2015


06:15 Herätyskello soi ja oli vääntäydyttävä ylös, vaikka uni olisi vielä maistunut.

08:40 Vauhdilla pyöräillen kohti Tuomarinkylää.

09:05 Kilpailupaikalla olin hitusen aamu-yhdeksän jälkeen, joten minulta jäi ensimmäinen ratsukko näkemättä. Muuten kamera olikin ahkerasti käytössä taas aamusta iltaan hienojen ratsukoiden suorituksia taltioiden.


17:40 Päivän viimeinen luokka saatiin päätökseen ja helteessä - tai siltä se ainakin tuntui - läkähtynyt valokuvaaja lähti raahustamaan kotia kohti. Polkupyörä palveli jälleen uskollisesti koko viikonlopun matkaratsuna ja pyörän koriin ilmestyneistä roskista päätellen myös jonkun kilpailuissa käyneen roskakorina... Tosin roskakoreiksi olivat näköjään päässeet muutkin korilliset polkupyörät, vaikka virallisia roskiksiakin paikalla oli aivan tarpeeksi. Tässä kohtaa ehkä toivoisi hiukan parempia käytöstapoja muilta ihmisiltä.

18:40 Ensimmäinen muistikortillinen valokuvia on latautumassa tietokoneelle ja kahvi on tippumassa. Tätä hetkeä olen odottanut jo monta tuntia. Vielä kun pääsisi katsomaan tietokoneen näytöltä, miten onnistuneita tai vähemmän onnistuneita kuvia tänään tuli otettua!

00:15 Puolenyön jälkeen nukkumaan. Ilta kului odotettavasti päivän kuvasaldoa tutkien ja ensimmäisiä kuvia jälkikäsitellen. Ilahduttavan paljon oli myös tullut sähköpostitse kuvakyselyitä, niin että tekemisenpuute ei ainakaan pääse iskemään lähitulevaisuudessa.


Viikonloppu numeroina:

tehtyjä "työtunteja" (sisältää matkat) 20
pyöräiltyjä kilometrejä noin 30
otettuja kuvia noin 10 000
kuvattuja ratsukoita noin 165
kuvattuja startteja noin 255

Huh! Tämän jälkeen en enää ihmettele, miksi käteeni oli sunnuntaina hyvää vauhtia tulossa rakko pelkästä valokuvaamisesta: olihan tuossa jo kuvattavaa kerrakseen, mutta onneksi olivat hanskat mukana.

Lisää valokuvia viikonlopulta on nähtävissä kuvagalleriassa: lauantai ja sunnuntai!

8 kommenttia:

 1. Moikka! En saanut sulle laitettua s-postia, joten voitko laittaa minulle Tiia.rauttola@suomi24.fi? Olisin kiinnostunut lauantain kuvista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia, yhteystietojesi jättämisestä! Olen sinuun mahdollisimman pian yhteydessä kuvien kera ja lähetän viestiä varmuuden vuoksi Gmailin sähköpostista (suvililjanet @ gmail.com), jos Suomi24 ja domainin sähköposti eivät oikein pelaa yhteen. Palataan siis piakkoin asiaan :)

   Poista
 2. On kyllä taas hienoja kuvia! Ja loistava idea tää postaus, saatan kopioida ens viikon suokkikunkkareihin saman postausidean ;)

  Hei asiasta toiseen, miten ihmeessä sait ton insta-feedin tohon sivuun? Mä en olevinaan löytäny noista bloggerin hässäköistä instagramia joten löytyyks se jonkun mutkan kautta vai? Se ois hirmu kiva lisä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia-nimisiä on ollut nyt normaalia enemmän liikkeellä :D Kiitos myös sinulle, Tiia, kommentista ja mieltä lämmittävistä kehuista! Minäkin olen tyytyväinen postauksen kuvitukseen, mutta valitettavasti viikonlopun kuvasaldoon kuului liuta myös sellaisia kuvia, jotka olisi voinut jättää ottamatta ;)

   Hienoa, että ainakin vielä tässä vaiheessa suunnittelet menoa kunkkareihin! Siinä on tapahtuma, johon pääsemisestä olen haaveillut jo useamman vuoden, mutta tänäkin vuonna osallistuminen jää vain haaveeksi: Mistä ihmeestä mahtaa johtua, että menoilla on tapana kasaantua ja usein vielä samaan aikaan pitäisi olla useammassa paikassa? No, näillä näkymin minulla on elämäni ensimmäinen valokuvanäyttely juuri kunkkareiden aikaan, joten ei huono sekään. Jos sitten ensi vuonna olisi suomenhevosten vuoro.. :) Ja tosiaan, kopioi ihmeessä postaukseni idea ja mielellään vielä kunkkareihin liittyen: siinä olisi postaus, jonka minä lukisin oikein suurella mielenkiinnolla! :)

   Lisäsin Instagram-tilin blogin sivupalkkiin näiden ohjeiden avulla. Tosin lisäyksenä ohjeisiin, käytin itse Intagme-sivustoa ja suosittelen sitä lämpimästi myös sinulle :)

   Poista
  2. Kiitos insta-ohjeista! :) Minä tosiaan päätin jo alkuvuonna Kunkkareihin menemisestä kun viime vuonna siellä oli niin kiva kuvata. Hotellinkin olen varannut itselleni valmiiksi, joten pieni lomanpoikanen se tulee samalla olemaan! :) Toivotaan, että kelit on hyvät.

   Ja onnittelut valokuvanäyttelystä! :)

   Poista
 3. Lauantain kisoja olin itsekkin kuvaamassa ja kamera laului mullakin hurjasti! Sunnuntaina oli varmaan super hienoja ratsukoita harmittaa etten päässyt paikalle :/ Todella kivoja kuvia oot kyllä saanut. Ja hei se tyttö joka ambulanssilla kuskattiin tallilta on kunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Nora, ja kiitos mukavasta kommentista! Kävin sen verran kurkkaamassa blogiasi, että olin tunnistavinani sinut yhdeksi juttukaveriksi kentän laidalta lauantaina. Toivottavasti myös sinun ottamiasi kuvia tulee esille jonnekin, niin että pääsee katsomaan, minkälaisia kuvia sinä otit :)

   Sunnuntaina oli hienoa ratsukoita kilpailuissa, totta, mutta niin oli lauantainakin. Tai ainahan kilpailuissa on, eikö? Huomaan ainakin itse jokaisten kilpailujen jälkeen ajattelevani, kuinka paljon hienoja ja taitavia ratsukoita taas pääsi näkemään :) Ehkä suurin ero lauantain kilpailuihin oli sunnuntain suomenhevosluokka, jota suomenhevosten ystävänä seurasin jälleen erityisellä mielenkiinnolla. Jos isojen luokkien kuvaaminen kiinnostaa, Laaksolla olisi viikonloppuna (pe-su) esteratsastuksen GP ja kuvattavaa melkeinpä aamusta iltaan. Pieni menovinkki siis viikonlopulle, ettei tarvitse viime sunnuntain näkemättä jääneitä esteluokkia harmitella kauempaa :)

   Näin kuulin myöhemmin, että ambulanssin tyttö oli selvinnyt hengissä ja tapahtuma näyttänyt paljon pahemmalta kuin se todellisuudessa oli. Huh, olipa se hyvä uutinen! Hienoa kuulla myöskin, että tyttö on jo kunnossa!

   Poista
  2. Muutama kuvistani on näkyvissä tällä hetkellä uusimmassa postauksessa, joka on juuri kyseisistä kisoista! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...