lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kouluratsastusta Laaksolla 27.6.2015

Ensimmäiset kouluratsastuskilpailuni nykyisellä kuvauskalustolla, ja olin jälleen kerran enemmän kuin tyytyväinen Canoniini. Kyllä nyt kelpaa kuvata! Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, alla on tiiviissä muodossa tarinaa koko päivältä. Upeat kilpailut ja upeita ratsukoita!

Uljas musta

4-6 -vuotiaiden hevosten luokassa nähtiin, että kyllä ne nuoretkin hevoset osaavat

Hevosesta on moneksi: tarvittaessa hevosystävän kanssa voi seurata vaikka kouluratsastuskilpailuja

Suomenhevoset ihastuttivat, ja mitä erikoisempi väri, sen parempi
Ei aivan TV:stä tuttu vaan blogista: Jilla ja Torsten esittelevät taitojaan

Kaunis suklaasilmä käänsi katseita ja sai valokuvaajatkin huokailemaan ihastuksesta
Suomenhevosruuna Kekkale ratsastajineen selvisi hienosti ohjelmansa loppuun asti, vaikka ukkosmyräkkä ja rankka
sadekuuro sormenpäänkokoisten rakeiden kera yllätti kesken kaiken. Sadekuuron vuoksi kilpailut keskeytettiin lähes tunniksi.
Tämän hevosen tunnistaisin missä tahansa: komeaakin komeampi sh-o. Maranello
Kylmäksi ei jättänyt myöskään päivän ainut vuonohevonen, tamma Kotalan Glimrende Rosa


Lisää kuvia kuvagallerian puolella!

4 kommenttia:

 1. Tosi kivoja! Osasta olisin ehkä avannut ihan vähän enemmän varjoja mutta muuta palautetta en osaakkaan keksiä tällä kertaa :D Tosi harmi miten monissa kisapaikoissa on niiiin levottomat taustat :( Millä aukolla kuvasit nämä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Iina! Viime aikoina olen yleensä avannutkin varjoja reilusti enemmän kuin näissä kuvissa, mutta näiden kanssa lähdin hakemaan enemmän dramaattisuutta tai millähän sanalla sitä kuvailisi, ja arvelin siksi vähän voimakkaampien varjojen sopivan näihin :) Eikö se ole jo aika hyvä saavutus, jos varjot olivat sinusta ainoat, jotka olisivat kaivanneet parantamista? :D

   Näinhän se on, että ainakin kaupunkikohteissa tuntuvat kilpailupaikoilla olevan levottomat taustat riesana. Laaksollakin olisi saanut vähemmän tavaraa taustalle, jos olisi kuvannut katsomon puolelta sitä rataa, jolle 200-millinen ylsi hyvin huonosti ja joka oli kauimpana yleisöstä. No, ei auta kuin mennä sillä, mitä on, ja toivoa suurimman osan levottomasta taustasta peittyvän kauniin blurrin alle :)

   Nämä on kuvattu joko aukolla f/3.2 tai f/3.5.

   Poista
 2. tuo päivän säätila oli kyllä varsin mielenkiintoinen... saatiin aika kylmiä katseita kaatosateeseen jääneiltä, kun oltiin ponin kanssa rutikuivia, koska tajuttiin laittaa
  poni koppiin ajoissa ja rauhoiteltiinkin siellä sitten raukkaparan hermoja niiden valtavien rakeiden kopistessa traikun kattoon... :D sen jälkeen oltiinkin jumissa traikussa, kun parkkiksen vallannut vedenpaisumus ei ottanut millään laantuakseen, eikä kukaan halunnut erityisemmin uimaan... Ja myös olympiastadionilta kuulunut säestys toi oman lisänsä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, yllättävä säätilanmuutos sai jäyhät suomalaiset - muun muassa minut - katsomossakin vaihtamaan muutaman sanan ventovieraiden kanssa :D Oho, vai että kylmiä katseita! Sehän oli vain hyvä, ettei kaikkien tarvinnut kastua siinä sateessa. Kuvasin loppuun tosiaan sen suomenhevosratsukkoparan suorituksen, jonka aikana säätila näin radikaalisti muuttui, ja vaikka meinasin ensin jättää sateen omaan arvoonsa ja huomiotta, päähän voimalla kopsahtelevat rakeet ja viimeisenä silauksena ukkonen saivat kyllä liikettä minunkin jalkoihini heti ratsukon saatua lopputervehdyksensä tehtyä. Toisen kuvaajan kanssa olimme olleet ennen sadekuuroa välillä läkähtymispisteessä pitkähihaisen vaatekerroksen alla auringonpaahteessa, mutta sadekuuron kastelemana tuli jo sen verran kylmä, että loppupäivä valitettiin auringosta vähän vähemmän. Hyvä vain, että edes osa kilpailijoista ehti sateen alta pois ennen suurempaa kastumista :) Trailerialue ei näkynytkään katsomoon kovin hyvin, mutta kenttää siellä kyllä kauhisteltiin, kun pohja muuttui äkkiä mutavelliksi ja pahimmillaan näytti, että loppupäivän ratsukot uivat radoilla. Yllättävän nopeasti pohja kuitenkin selvisi siitä vesimäärästä ja kuivui suorastaan silmissä. Toivotaan tälle päivälle vähäsateisempaa säätä :)

   Kyllä vain, myös Olympiastadionin äänen herättivät katsomossakin ihmettelyä, mutta onneksi hevoset eivät vaikuttaneet olevan millänsäkään, vaikka taustamusiikki jo pelkästään yksittäisen ratsukon ohjelman aikana muuttui välillä hyvinkin radikaalisti. Onhan se kätevää, jos voi kuunnella ilmaiskonserttia samalla, kun seuraa kouluratsastusta - etenkin, jos moni muu on joutunut hankkimaan kalliin lipun päästäkseen tuohon konserttiin ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...