torstai 12. maaliskuuta 2015

Suosikkiblogini

Blogitallin viikon haasteessa selvitään bloggaajien suosikkiblogeja ja kerätään lukuvinkkejä. Vastaa sinäkin haasteeseen, jonka osallistumisohjeet löydät täältä.


Minun ei kauaa tarvitse miettiä suosikkiblogejani, vaan kolmen kärki erottuu selvästi muista lukemistani blogeista sen perusteella, kuinka suurella todennäköisyydellä luen uudet postaukset ja ehtiessäni myös vanhemmat, lukematta jääneet postaukset. Kolmen kärkeen mahtuu kaksi valokuvausblogia ja yksi perinteisempi hevosblogi:

Tuulian Valokuvaus Tuulia N -blogi ja Annikan Hevoskuvauksen jäljillä -blogi muodostavat hevosvalokuvausblogien kärkikaksikon. Jokainen postaus tulee luettua ja kuvat katsottua, ja upeat kuvat ovatkin oikeastaan se suurin syy, miksi olen alkanut seurata näitä blogeja: haluan ottaa itsekin yhtä hienoja valokuvia. Henkeäsalpaavan hienojen kuvien lisäksi arvostan kovasti sitä, kuinka auliisti Tuulia ja Annika jakavat neuvojaan ja vinkkejään valokuvaukseen liittyen ja vähän sen ulkopuoleltakin silloin, kun neuvot ovat tarpeen. Jos vielä täytyy jotenkin erotella nämä kaksi valokuvausblogia toisistaan, voisi todeta, että Tuulian blogissa keskitytään ehkä täysipainoisemmin näyttämään asiat sellaisina kuin ne ovat ja taltioimaan hetkiä ja muistoja. Sen sijaan Annikan blogissa tutustutaan myös valokuvauksen siihen puoleen, jossa rakennetaan tilanteita sen mukaan, minkälaista lopputulosta tavoitellaan. Annikalla on erilaisia valokuvausprojekteja, joita hän esittelee blogissaan ja saa myös muut innostumaan tällaisten projektien kokeilemisesta. Niinpä minäkin olen suunnitellut omaa valokuvausprojektia, jonka toteutus taas olisi enemmän muistoja taltioiva kuin tietynlaisen tilanteen rakentaminen valokuvaamista varten. Suosittelen lämpimästi tutustumaan molempiin blogeihin, mikäli ne eivät ole vielä tuttuja!

Ikäluokkaani edustava Marjut kertoo suomenhevosensa Salaman ja shetlanninponinsa Duken kommelluksista ja edesottamuksista pilke silmäkulmassa ja ajoittain myös itseironiaa viljellen. Nelijalkaiselle kaksikolle sattuu ja tapahtuu, eikä lukijalla - ja omistajalla varmasti vielä vähemmän - ole tylsää kaksikon elämää seuratessaan. SD-teamin päiväkirjassa on sitä jotain, mikä minut lukijana koukuttaa. On ollut antoisaa päästä seuraamaan SD-teamiä: hevosenpito ei ole aina ruusuilla tanssimista, ja tässä blogissa lukijan annetaan myötäelää mukana myös vaikeat ajat. Toivottavasti Marjut jaksaa kertoa SD-teamin kuulumisia vielä pitkään!

Muita suosikkiblogejani kolmen kärjen tuntumasta on muun muassa Jillan blogi, jossa seurataan suomenhevosruuna Torstenin elämää ja lukijaa hemmotellaan upeilla kuvilla. Lisäksi Jilla onnistuu kerran toisensa jälkeen yllättämään tempauksillaan - vai onko iso suomenhevonen keskellä keittiötä tai puutarhajuhlissa kovinkin tuttu näky? Myös Kavioilla koparoilla -blogin puolella hienot kuvat ovat pikemminkin sääntö kuin poikkeus, ja postauksissa pääseekin seuraamaan pienen hevoslauman ja isomman porokatraan elämää, jonka kuvailussa hienot kuvat ovat olennainen osa tarinankerrontaa. Lapin ystäville ja myös niille, jotka eivät ole koskaan Lapissa käyneet mutta haluaisivat, Kavioilla koparoilla on hyvä valinta tyydyttämään Pohjois-Suomen kaipuuta. Lisäksi blogissa seikkailevat porot ja kuvissa näkyvät maisemat ovat pääkaupunkiseutulaiselle aivan uutta, mikä lisää entisestään blogin kiinnostavuutta. Blogin postaustahti on melko hurja ja monet postaukset ovat jääneet lukematta, mutta tämän blogin pariin on silti mukava palata vaikka lukutauonkin jälkeen. Jillan blogin ja Kavioilla koparoilla -blogin kanssa samaan kastiin kuuluu myös Rouskutellen!, jossa pääosassa ovat veikeät vuonohevoset. Kun aloitin ratsastuksen, sain alkeiskurssilla ratsukseni reippaan norjanvuonohevosen, joka teki tuolloin lähtemättömän vaikutuksen. Lähes 15 vuotta myöhemmin pääsin jälleen tekemään lähempää tuttavuutta ratsastuksen merkeissä toisen vuonohevosen kanssa, joka ensin vihastutti ja tutustumisen jälkeen suuresti ihastutti. Myös pitkäaikaisin lempihevoseni - se, jonka haluaisin ostaa omakseni, jos lähtisin hevosta ostamaan - sattuu olemaan puoliksi vuonohevonen. Tässä lienee riittävästi syytä, miksi Rouskutellen! -blogikin minua niin viehättää.

Nooran Kootussa Ravissa -blogi on ikään kuin kouluratsukon kasvutarina ja kertomus siitä, kuinka ilmeisesti ihan tavallisesta tytöstä ja melko tavallisesta hevosesta on kuoriutunut oikea kouluratsukko. En juuri jaksa kiinnostua kilpailuista ja valmennuksista kertovista blogeista, sillä niissä kuvatulla elämällä on melko vähän kosketuspintaa minun todellisuuteeni. Noora on onnistunut kuitenkin tekemään blogistaan kouluratsastusblogin, jota lukemalla pääsee sekä seuraamaan Nooran ja Hertan kehittymistä että saa vinkkejä myös omaan ratsastukseensa tai vähintäänkin uutta ajateltavaa. Lisäksi minusta on hauskaa seurata sellaisia ratsukoita, jotka ovat minulle jollain tavalla tuttuja. Vaikka tässä tapauksessa tuttuus on sitä, että kävin kuvaamassa eräissä kouluratsastuskilpailuissa ja myöhemmin tajusin yhden kuvissa esiintyvän ratsukon esiintyvän myös blogissa, tällainen yhteys tuo blogin lukemiseen huomattavasti lisää mielenkiintoa.

Uusin tuttavuuteni on Lännen Nopein -blogi, jonka Annika sattui mainitsemaan omassa haastepostauksessaan. Nimen perusteella odotin pääseväni tekemään syvempää tuttavuutta lännenratsastuksen kanssa, ja ilmeisesti nimi onkin ainakin jossain määrin enne ja lupaus myös blogin sisällöstä. (Mainittakoon myös, että Hovin Ratsutilan hevoskatraasta tuttu nimi, Ziquitita ox, seikkailee blogissa kirjoittajan vuokrahevosena, joten tämäkin blogi täyttää tuttuuden kriteerin, mikä lisää kiinnostavuutta entisestään.) Lännenratsastuksen lisäksi minuun teki ensisilmäyksellä vaikutuksen upeat kuvat aiempien vuosien Horse Fair -messuista, ja kun bloggaaja on kerran valokuvauksen opiskelija, odotan pääseväni jatkossakin nauttimaan upeista kuvista että saavani mahdollisesti myös itse vinkkejä ja ideoita omaan valokuvausharrastukseeni.

Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä esiteltäköön Katson ikkunasta. Kirjoittajan sydäntä lähellä on luontokuvaus, ja toinen toistaan hienommat ja taiteellisemmat kuvat koristavat blogia ja ovat lukijoiden ilona. Blogi on tunnelmaltaan hyvin levollinen ja voisi jopa sanoa, että sitä lukiessa sekä mieli että silmä lepää. Muistan jonkun lukijan kerran kommentoineen kirjoittajan olevan maanpäällinen enkeli tms. Tuon kommentin luettuani olen usein blogia lukiessani tullut ajatelleeksi, ettei noin todennut lukija ollut aivan hakoteillä. Vaikka Katson ikkunasta on pikemminkin kissa- kuin hevosblogi, suosittelen lämpimästi tutustumaan siihen: ainakin se on luontokuvauksesta kiinnostuneen aarreaitta!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Minä puolestani kiitän niistä lukuhetkistä, jotka olen saanut viettää SD-teamin parissa :)

   Poista
 2. Kiitokset kans täältä! Empä olisi koskaan uskonut että minun kotisivun päivitysblogi päätyisi jonkun suosikkilistalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! Olihan sinun "Apua! Kamerani ei tottele" -sivustosikin suosittu ja blogisi on vähän niin kuin päivitetty, paranneltu ja mielenkiintoisempi (= kaikin puolin parempi) versio siitä, joten ei tämä suosikiksi pääseminen ole mitenkään yllättävää :D

   Poista
 3. Hertta ja Norppa kiittää ihanasta tekstistä! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ilahduttavasta kommentista ja mukavaa, että pidit! Tervetuloa lukijaksi :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...