sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kuvankäsittelyä: My Shoes


Onko Emma Olivian My Shoes -kappale tuttu? Tuon kappaleen musiikkivideo on tullut katsottua pariin kertaan ja kappale kuunneltua sitäkin useammin, mutta pieni varoituksen sana ennen kuuntelua: kappale on kaikessa letkeydessään ja positiivisuudessaan varsinainen korvamato!

En juuri harrasta muotikuvia sen enempää kuin kuvia vaatteista, asusteista ynnä muista sellaisista. My Shoes -kappale ja hyvin houkutteleva Sparkle-efekti saivat minut kuitenkin tarttumaan muutama viikko sitten näpsäistyyn kuvaan kengästä, joka lienee halpisversio converseista. Sparkle-efekti on jännittävä tapaus: Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan helppo tehdä siihen tarkoitetulla Photoshopin lisäosalla ja sitä olisi vieläpä hauska tunkea moneenkin kuvaan. Jotta lopputulos olisi kuitenkin onnistunut esteettisesti, tehosteen kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen ja käyttää sitä vain harvoissa ja tarkkaan valituissa kuvissa, sillä lopputulos menee hyvin helposti överiksi. Tässäkin yrityksen ja erehdyksen kautta löytynee se kultainen keskitie: Laitoin ensin kengän koristeompeleet kimaltaviksi, mutta kimalletta oli yllättäen aivan liian paljon. Kengännauhat osoittautuivat riittävän pieneksi yksityiskohdaksi, jonka käsittely kimalletehosteella jätti jälkeensä ainakin omaan silmääni melko tyylikkään lopputuloksen. Muuttamalla kengän taustan yksiväriseksi ja riittävän tummaksi, kimalteen saa paremmin esiin ja fokus kuvanottohetken epämääräisestä alustasta itse kenkään. Loppusilauksena lisäsin kuvaan vielä kehyksen, jonka muokkaamiseen löysin kuvankäsittelyohjelmasta aivan uuden nappulan. Näin syntyi ihka ensimmäinen niin sanottu tuotekuvani. Ei hassumpi, vaikka itse sanonkin!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Ajattelin ensin tehdä tällaisen kuvan niistä mustista, koristeellisista korkkareista, mutta tämä kenkä olikin sitten enemmän makuuni :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...