perjantai 6. maaliskuuta 2015

Käyntikortti 4H-yritykselleUseammassakin yhteydessä on käynyt ilmi, että valokuvauspalveluja tarjoavalla 4H-yrityksellä pitäisi olla käyntikortti: Kilpailujen tiimellyksessä tai vaikka nyt viikonvaihteen GoExpo-messuilla saattaa tulla kyselyitä, miten minuun saa yhteyden myöhemmin, jos tulee tarvetta kuvaus- tai kotisivupalveluille. Niinpä tutkin eilen käyntikorttipalveluita ja tulin siihen tulokseen, että nopeiten, helpoiten ja edullisimmin saan käyntikortit tekemällä itse. Kaikki meni hyvin siihen asti, että oli aika miettiä korttien tulostamista: Kortin kuvat ja tekstit näkyivät terävästi ja kortti oli juuri sellainen kuin halusin, kunnes keksin lätkäistä kuvan Wordiin, jolloin tulostaminen olisi helppoa, saisin yhdelle sivulle aseteltua kymmenen käyntikorttia ja lopuksi ne tarvitsisi vain leikata irti. No, jotain meni kuitenkin pieleen, eikä kuvanlaatu ollut enää Word-sivulle siirrettynä lainkaan sitä, mitä se oli kuvankäsittely- ja myös kuvankatseluohjelmassa, vaikka koon ei pitänyt muuttua millään tavalla. Kokeilin, olisiko kuvatiedostomuodolla ollut noin radikaali vaikutus terävyyteen, mutta lopputulos oli yhtä heikko riippumatta siitä, oliko kuva JPG-, PNG-, TIF- vai BMP-muodossa. Tai myönnettäköön, että BMP- ja TIF-muotoinen kuva näkyi aivan pikkiriikkisen terävämpänä kuin muuten, mutta ero oli niin vaivaisen pieni jo näytölläkin, etten vaivautunut kokeilemaan samaa enää tulostettuna. Messuviikonloppu mennään nyt sitten epäterävällä käyntikorttiversiolla, mikäli käyntikorteille tulee tarvetta. Kunhan keksin, miten kuvanlaadun saisi pidettyä myös tulostettaessa parempana, täytyy tehdä toinen vedos ja toivoa parempaa lopputulosta. Toivottavasti mahdolliset asiakkaat osaavat arvostaa sitä, että 4H-yrittäjä on tehnyt mahdollisimman paljon ihan itse: näkyyhän se sitten edullisemmissa hinnoissakin, kun ei tarvitse laskea käyntikorttien teettämiskustannuksiakin kuvien hintaan.

Onko teillä vastaavia kokemuksia? Miten olette päässeet toivottuun lopputulokseen? (Sivuhuomautus: Toivon muita ehdotuksia kuin vektorigrafiikka, sillä en osaa käyttää sitä ja tämän takia mediatuotantopalveluihin ei myöskään kuulu esimerkiksi logojen tekemistä asiakkaille.) Vinkkejä käyntikorttien tulostamiseen otetaan mielellään vastaan!

P.S. Vielä tällä viikolla tuohon puhelinnumeroon ei kannata soittaa, sillä 4H-yritykseni käyttöön hankkimani Prepaid-liittymä on minulle aivan uusi tuttavuus, joten varaan loppuviikon vielä tutustumiseen ennen varsinaista käyttöönottoa. Nyt on kuitenkin saamani vinkki laitettu käytäntöön, kun kuulemma puhelimen kauttakin olisi hyvä olla tavoitettavissa. No, ensi viikosta lähtien olen ja tuolloin myös yrityksen kotisivuilta löytyy nykyistä kattavammat yhteystiedot - puhelinnumeron kera.

5 kommenttia:

 1. Selkeännäköinen käyntikortti, edelleen tosin tuo poni näyttää vähän pollelta :D Wordista ei kannata tulostaa, itse menin ifolorin/smartphoton sivuille tms. ja etsin sieltä sopivankokoisen tulostepohjan, joskus kun käyntikortteja koitin. Smartphotolla oli ainakin noita minikortteja tms. mitkä tuntuivat sopivan käyttööna aika hyvin.Tämä oli tietenkin tommonen luova ratkaisu, toki noita kunnon käyntikortteja pystyy jostain myös oikein tilaamaan. Google laulamaan vaan.

  Olisi muuten kiva nähdä sulta jotakin kuvamateriaalia. Tekstisi ovat kivoja lukea,mutta välttämättä tulee mieleen että olisi mukava nähdäkkin sun otoksia, kun kuvaamisesta ja siihen liittyvistä asioista puhut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös mun normi tulostimessa on erillinen asetus kuvien tulostamiselle, elikkä jonkun tulostusohjelman oman ohjelman kautta voi myös koittaa, ja ehdottomasti valokuvapaperille. Näin tulostelin mm. töihin kiitokskortin ja laatu säilyi ihan hyvänä.

   Poista
  2. Kiitos, Annika, jälleen kerran vinkeistä! Saman huomasin minäkin, että Word ei sovi kuvien tulostamiseen: tulostusjälki oli selvästi parempi suoraan kuvankatseluohjelmasta tulostettuna, vaikka jostain syystä edelleen etenkin tekstin ympärille jää pikselimössöä. Outoa, olisin odottanut varsinaisen ponikuvan olevan se mössöytynein osa kuvasta mutta ei... Smartphoto ei kuulosta lainkaan tutulta, joten siihen täytynee tutustua tarkemmin - kiitos vinkistä!

   Laitan korvan taakse huomautuksesi kuvamateriaalin esittelemisestä. Talviaikaan kuvaaminen on jäänyt huomattavasti vähemmälle eikä some-julkisuutta haluavia malleja ole ollut liiemmälti tarjolla. Jahka (ulko)kisakausi täällä etelässäkin pääsee alkamaan, kuvien määrä blogissa varmasti lisääntyy huomattavasti. Tietysti myös viime vuodelta on vielä paljon kuvia käsittelemättä, joten ehkä uusia kilpailuja odotellessa fiilistellään vielä viime vuoden vastaavien merkeissä. Kotisivujen uusimisen yhteydessä omia suosikkikuviani viime vuodelta on nähtävillä myös osoitteessa suvililja.net. Kiitos tästä huomautuksesta! :)

   Poista
 2. Suosittelen kyllä teettämään käyntikortit ihan jossain firmassa, mikäli sulla ei oo tulostimessa mahdollisuutta tulostaa kunnon korttikartongille. Tulostin myös omani ensin ihan normaalille tulostuspaperille (vinkki: tee kuvankäsittelyohjelmassa A4-arkki ja sommittele ne siihen, sen jälkeen tulostus ;D), ne oli suoraan sanottuna ihan surkeita. Laukussa taittuivat ja repeilivät, eivätkä kyllä olleet ammattimaiset. Enkä usko että ne kellään pysyivät tallessa kun olivat niin heppoisia.

  Tilasin omat korttini Vistaprintiltä, aivan huikea hinta-laatusuhde (olisko ollu vajaa 30e 500kpl kiiltävä pintaisia kortteja, ei siis niitä "ilmaisia". Halvimmassa painotalossa taisi olla 80e / 300kpl). Ovat kestäviä ja hyviä ja näyttävät vielä ammattimaisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, Tuulia! Täytynee tosiaan ottaa käyntikorttien tilaaminen uudelleen harkintaan, ja Vistaprint kuulostaa tutustumisenarvoiselta. Ennen virallisempia käyntikortteja A4-kikkasi päässee kuitenkin testaukseen, josko sen avulla pääsisi vielä tehokkaammin pikselimössöistä eroon :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...