keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

GoExpo 6.3.2015 (Kuva&Kamera)


Kuvalähde: Messukeskus
Tavoitteena oli koota perjantain messupäivälle lukujärjestys, joka koostuu minua eniten koskettavista, valokuvaukseen (ja videokuvaukseen) liityvistä aiheista. Horse Fair:n ohjelmalistojen selaamisen jälkeen tämän piti olla helppo nakki, mutta eikös silti sattunut alkuiltapäivälle päällekkäin ohjelmat, joista ei oikein ota selvää, mitä ne todellisuudessa mahtavat käsitellä, ja siksi valinnanvaikeus tulee olemaan melkoinen. Toinen päällekkäisyys, joka harmittaa minua vielä enemmän, on iltapäivän Photoshop-vinkkejä ja mediapankkeja koskevien luentojen osuminen samaan ajankohtaan. Jos joku valokuvaaja-bloggaaja aikoo käydä kuuntelemassa toisen näistä luennoista ja kirjoittaa tärkeimmät asiat blogiinsa postaukseksi, ilmoittautukoon ja helpottakoon valintaani, kiitos!

Tärkeät linkit: messujen ohjelmat lavoittain, ei karttaa

PERJANTAI 6.3.2015 (Kuva&Kamera)

12.15 - 12.55 Esittelyssä Adoben kuvankäsittelytyökalut Lightroomista Photoshopiin (Kuva&Kamera -lava)
13.00 - 13.55 Sakari Pälsi näppäili hyviä kuvia (Docendo-lava)
13.30 - 13.55 Profoto - Valaisun uusi vaihtoehto (Kuva&Kamera -lava)
14.00 - 14.45 Maisemavalokuvaus (Docendo-lava)
15.00. - 15.25 Tulosta hyviä kuvia! (Kuva&Kamera -lava)
15.30 - 15.55 Profoto - Lokaatiokuvauksen uudet tuulet (Kuva&Kamera -lava)
16.00 - 16.25 Minkälainen kuva myy ja miten saada näkyvyyttä mediapankeissa? (Kuva&Kamera -lava)
16.00 - 16.25 Ammattilaisten Photoshop-vinkit ja työnkulkua. Mukana myös erikoisefektien tekoa (Tietoiskulava)

Valokuvanäyttelyn puolelta kiinnostavimmalta kuulostaa urheilukuvaaja Vesa Koivusen Toiminnan täyteistä urheilukuvaa -näyttely. Messuesitteen mukaan Koivusen tavoitteena on tuoda valokuvissaan esille sekä urheilulajin luonnetta että lopputuloksen. Kuvien yksinkertaisuudesta ja suoraviivaisuudesta huolimatta etenkin uusimmissa kuvissa on hyödynnetty myös erilaisia tekniikoita. Mielenkiinnolla lähden ottamaan selvää, olisiko tällä näyttelyllä annettavaa ratsastuksen kuvaamista ajatellen. (Kamera-lehden osasto, 5B31)

Kaiken hehkutuksen jälkeen uteliaisuus vienee voiton ja minun on pakko päästä myös vilkaisemaan kansainvälisen Metro Photo Challenge -valokuvauskilpailun parhaat kuvat niin Suomesta kuin maailmaltakin. Kilpailu on suunnattu sekä ammattilaisille että harrastajakuvaajille. Jos oikein harjoittelen, ehkä voin vielä tämän elämän aikana kehittyä siihen pisteeseen, että voin osallistua tuohon kilpailuun itsekin - tavoitetta eläkepäivien ratoksi? Myös Kirsi Mackenzien valokuvat Luonnon muotoja -näyttelyssä lienee hyvä käydä katsastamassa, kun en ehdi enää alkuillasta seuraamaan hänen mielenkiintoiselta vaikuttavaa luentoaan. Esimakua Mackenzien upeista, pohjoismaista luontoa kuvaavista teoksista saa hänen kotisivuiltaan.

Ilmeisesti jokaisena messupäivänä on tarjolla myös muuta katsastamisen arvoista, kuten Nuorten valokuvaajien osasto, jolla tarjotaan muun muassa vinkkejä ja workshopeja valokuvaukseen liittyen (Nuoret valokuvaajat). Myös Fimekon Profoton softbox kitin (arvo 400 €) arvontaan kannattanee käydä osallistumassa, vaikka joka messupäivänä (Kameratorin osastot 5e31, 5e28 ja 5e29). Valitettavasti suuri kiinnostuksenkohteeni, valokuvaustarvikkeiden outlet (Kameratorin osastoilla 5e31ja 5e29), on auki vain lauantaina. Canonin osasto (5e41) on kuitenkin paikalla jo perjantaina ja mainittakoon, että siellä voi osallistua uuden peilittömän minijärkkärin Canon EOS M3 ja objektiivin EF-M 18-55 IS STM arvontaan.

P.S. Pahoittelut, jos olen onnistunut sekoittamaan osastojen numerot: Kuva&Kamera -messujen ohjelmasivuille oli ystävällisesti koottu hyvin yksityiskohtaistakin tietoa, mutta valitettavasti fontti ei ole se lukijaystävällisin ja väliotsikoita tai muita leipätekstiä jaottelevia keinoja on käytetty erittäin säästeliäästi. Täytyypä olla messuilla silmä tarkkana, jos siellä kerättäisi palautetta ja kehitysehdotuksia jo ensi vuotta varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...