keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Esteratsastusta Tuomarinkylässä 22.06.2014

Olen tällä viikolla urakoinut viime kesän Tuomarinkylän esteratsastuskilpailukuvien parissa. Poniratsukkojen kuvat on vähitellen käyty läpi ja käsitelty, mutta hevosratsukoita on työn alla vielä pitkä liuta. Tähän mennessä käsiteltyjä kuvia voi käydä katsomassa kuvagalleriassa. Esillä ovat vain parhaat kuvat ratsukoista, mutta olen pyrkinyt saamaan jokaisesta kuvaamastani ratsukosta ainakin yhden kuvan esille. Näin ratsastajat, jotka löytävät itsensä kuvista, tietävät kysellä myös lisäkuvia näytille, mikäli ovat vielä tässä vaiheessa kiinnostuneet niitä näkemään. Kuvia on mahdollista saada myös omaan käyttöön, mutta tästä keskustelen mielelläni sähköpostitse.Herasilmäinen kärpäskimo oli hevoskuvaajalle harvinaista herkkua, vaikka kuvanoton ajoituksessa olisi ollut toivomisen varaa. Tosin herasilmän kuvaan saamista vaikeutti se, että vain toinen silmä oli sininen ja toinen  näytti aivan tavalliselta.Sukupostiin mustanruunikoksi merkitty latvialaistamma oli myös ilo silmälle: mustanruunikko tai ei, sekakarvoja on niin paljon, että vähemmän hevosen väreihin perehtymätön voisi luulla tätä vaikkapa mustankimoksi tai ehkä päistäriköksikin.Hopeanruunikko eestinhevonen oli veikeä ilmestys, ja tässä kuvassa hevosen ilme oikein korostaa sen veikeää olemusta.
Eestinhevoset kunnostautuivat massasta erottautumisessa, ja ainut kilpailuissa näkemäni tuplavoikko (tai valkovoikko) oli sekin eestinhevonen.Ilman klippausta tämä punarautias ponitamma olisi kuulunut värinsä puolesta kategoriaan "tavikset", mutta klippauksen ansiosta sekin erottui muiden ratsujen joukosta papurikkokuviota muistuttavalla värityksellään.

P.S. En tiedä, kuvittelenko vain, mutta aivan kuin Blogger olisi huonontanut kuvanlaatua. Onko joku muu huomannut saman omien kuviensa kohdalla? Kannattaisiko jatkossa kuvat vain linkittää vaikka suoraan kuvagalleriasta eikä ladata Bloggerin kautta postaukseen? Kiitos kaikilel kokemuksensa jakaneille jo etukäteen!

3 kommenttia:

 1. Tota viimeistä jäin katsomaan, oliko se oikeasti kipattu? Noita jalkoja kun tarkastelee niin ei näy tässä ainakaan klippauksen rajoja. Itse olen nähnyt useampiakin tämän värisiä, eivätkä ne klipattuja ole olleet, pää vain on ollu tuollalailla erivärinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen koko ajan katsonut, että onpa erikoisen värinen poni, mutta eilen tämän ponin kuvia käsitellessäni huomasin sivusta otetussa kuvassa pään karvan olevan selvästi pidempää kuin karva ponin rungossa. Jos takajalkoja katsoo oikein tarkasti, olen huomaavinani erivärisen karvan rajan sellaisessa kohdassa, jota jossain suht yleisessä klippausmallissakin käytetään. Etujaloissa taas pintelit peittävät luullakseni klippauksen rajan. Ellei ponin tunteva tule ilmoittamaan muuta, väittäisin kyllä ponin olevan kuvassa juurikin klipattu ja aivan tavallinen punarautias, mutta näitä muita mahdollisuuksiakin kyllä pohdin ennen vakuuttumista klippauksesta :D

   Poista
  2. Tosin nyt täytyy vetää sen verran takaisin, että itse asiassa sivukuvissa takajalkojen klippausraja ei näykään lainkaan selvästi. Toisaalta jaloissa karva on muutenkin usein lyhyempää ainakin kesäaikaan ja ei vuohistupsuja kasvattavilla roduilla, joten laittaisin tämän vielä lyhyemmän karvan piikkiin... Lisään kuvagalleriaan tästä ponista vielä jonkun sivusta otetun kuvan, josko se saisi sinutkin, Annika, vakuuttumaan klippauksesta: Ainakin pään tumman karvapeitteen raja on niin suora ja tarkoituksella tehdyn näköinen, että väittäisin ponia edelleen klipatuksi, vaikka en ihan uskaltaisi päätäni laittaa kyllä tästä pantiksi :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...