keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Bloggaajan tähtihetkiä


"Bloggaaja? Minäkö?" Horse Fair:n bloggaajapassin myötä allekirjoittanut huomasi tosiaan harrastavansa bloggausta.

Blogini ensimmäisestä postauksesta on vasta yhdeksän kuukautta aikaa, ja ensimmäisen puolen vuoden ajan postaustahtikin oli jokseenkin rauhallinen. Bloggauksen voinee siis todeta olevan minulle vielä melko uutta. Yhdeksän kuukauden aikana olen etsinyt omaa tapaani pitää blogia ja sisältö on muuttunut sen mukaan. Alun perin blogin oli tarkoitus toimia ikään kuin oppimispäiväkirjana valokuvauksen saralla, ja tätä blogi on edelleen. 4H-yrityksen perustamisen myötä blogi nousi myös tärkeäksi markkinointikanavaksi, vaikka markkinoinnin ja mainostuksen ohella esitellään lisäksi 4H-yrityksen pyörittämistä ja yritetään saada muitakin yrittämisestä kiinnostuneita rohkaisemaan mielensä ja sukeltamaan (4H-)yrittäjän maailmaan.

Ajattelin ensin, ettei minusta voi tulla mitään bloggaajaa - kuka nyt minun tekstejäni lukisi? Bloggaaja-minäni etsiminen ja löytäminen ilman suurta kiirehtimistä on ilmeisesti kuitenkin tuottanut tulosta, sillä vuodenvaihteen jälkeen blogini on Bloggerin keräämien tilastojen valossa parantunut huimasti: Katselukertoja on alkanut kerääntyä kiihtyvällä vauhdilla ja jotakin sensuuntaista voi sanoa myös saamistani kommenteista. Rekisteröityneitä lukijoita on 250 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Lisäksi olen saanut sekä Hippolan että Blogitallin kautta näkyvyyttä ja molempien blogiportaalien kautta myös lisäpotkua bloggaamiseen joko suorasti haastepostausten ansiosta tai epäsuorasti postausideoita keräilemällä. Lukijoiden ja postauksiin jätettyjen kommenttien lisäksi minua on viime aikoina erityisesti ilahduttanut postaukseni keikkuminen Hippolan kuumimpien listalla etusivulla sekä viikon luetuimpien tai kommentoiduimpien postausten listalla. Myös Suosikkiblogini-haastepostauksen nostaminen Blogitallin yhdeksi suosikiksi lämmitti kovasti mieltäni puhumattakaan siitä, että blogini löytyi myös toisten bloggaajien (tai ainakin yhden) suosikkiblogilistalta. Kiitos siis kaikille Suvililja.netin blogin kanssa tavalla tai toisella tekemisissä olleille!

← Allekirjoittanut ei ollut uskoa silmiään, kun eräänä maaliskuisena päivänä kahvia siemaillessaan sattui avaamaan Hippolan etusivun ja kuumimpien listalla roikkui kaksi (!) postaustani. Arvelin hetken olevan sen verran historiallinen, että se piti ikuistaa kuvakaappauksen muodossa, vaikka koko listan näytölle näkyväksi saaminen vaatikin vähän vaivannäköä. Suuret kiitokset tuolloin postauksiani lukeneille ja peukuttaneille!

Blogitallin etusivulla on Viikon blogihaaste -otsikon alla toimituksen suosikit viimeisimmästä haasteesta. Ensimmäisenä on postauskuva, jossa kysytään: "Sinunkin postaus tähän?" Olen aina haasteisiin osallistuttuani ajatellut, että olisihan se hauskaa saada tosiaan omakin postaus siihen, ja nyt aivan yllättäen näin kävikin. Suuret kiitokset siis Blogitallille tästä erityismaininnasta! ↓


Ja lopussa kiitos seisoo: Kiitos teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...