torstai 19. helmikuuta 2015

Horse Fair - ja KUVA&KAMERA -messut lähestyvät

GoExpo ja sen myötä Helsinki Horse Fair ja KUVA&KAMERA ovat taas täällä. Horse Fair -messuja on ehditty hevosblogeissa jo tovi mainostaa ja ilmaismessulippujen arvonnat on pian suoritettu viimeistäkin myöten. Messujen ohjelmistoa tutkittuani innostuin ohjelmatarjonnasta siinä määrin, että osallistuin itsekin vielä käynnissä oleviin arvontoihin, josko arpaonni suosisi ja toisi mukavan syntymäpäivälahjan.

Shetlanninponien raveja ja montea esittelevä näytös Kaunis lännenratsu odotti omaa vuoroaan
kouluratsastusta esittelevä ratsukko taustallaan

Olen tasan kerran elämässäni ollut hevosmessuilla. Tämä oli vuoden 2013 Horse Fair -messuilla, jonne lähdin alun perin mieheni innostamana, mies kun halusi päästä itse tutustumaan kamera- ja urheiluosastoihin. Sen verran onnistuin houkuttelemaan häntä hevosmessujenkin puolelle, että testasimme video- ja digikameroitamme Messukeskuksen valaistuksessa. Hevoset olivat hienoja ja esitykset ja ohjelmanumerot ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoisia. Yritimme myös taltioida näistä väläyksiä kameroiden muistikorteille, vaan kuinkas kävikään. Kotiin päästyäni melkein parku tuli, sillä videokuva oli kyllä moitteetonta mutta samaa ei todellakaan voinut sanoa eri kameroilla otetuista kuvista, jotka olivat enemmän tai vähemmän pikselimössöistä suttua ja vauhtiraitaa. Tämä oli toki odotettavissa jo edellisen vuoden HIHS:n kuvaussaldon perusteella, ja noilta Horse Fair -messuilta meille jäi yksi messumuisto ylitse muiden: Ostimme puolen vuoden ankaran pohdinnan jälkeen kompaktikameran, joka oli lanseerattu lähinnä urheilukuvaajan unelmana. Näin kaksi vuotta myöhemmin en voi kuin todeta, että olipa hyvä ostos ja erinomainen hinta-laatu -suhde. Myönnettäköön, että tänä vuonna GoExpo houkuttelee jälleen myös mahdollisten kameratarjouksien vuoksi, sillä vanha järjestelmäkameramme kaipaisi päivitystä tälle vuosikymmenelle. Kamera ja objektiivi on jo valittuna ja hintavertailuja tehty pitkän aikaa, vain riittävän hyvä tarjous puuttuu.

     
Russien kuninkaalliset ja satuolennot valloittivat suloisuudellaan

Suttuisista kuvista huolimatta heikkolaatuiset kuvat auttavat palauttamaan mieleen, mitä kaikkea kaksi vuotta sitten Horse Fair -messuilla nähtiin. Ehdoton suosikkini esityksistä oli ratsupoliisien show, jossa poliisiratsukot selvittivät erilaisia tehtäviä ja näyttivät, kuinka he selviytyvät mellakoivista ihmisistäkin. Innostuivatpa poliisit nousemaan satulan päälle seisomaankin, ja esitys huipentui sammahtaneeseen mustamaijaan, jonka yksi poliisihevosista hinasi sivummalle. Toivottavasti tällainen esitys nähdään tänäkin vuonna. Muita suosikkejani olivat lännenratsastuskilpailut, joissa en ole ennen ollut, sekä muistaakseni keskiaikaan sijoittuva ratsastusnäytös. Ratsastuslavan takana puolestaan pääsi syventymään eri hevos- ja ponirotuihin, tutustumaan erilaisiin kärryihin ja jopa kengitykseen. Oikeastaan olisi helpompaa luetella, mikä messuilla ei ollut mielenkiintoista, sillä sellaista ei ollut. Toivonpa, että kahden vuoden messutauon jälkeen pääsen virkistämään muistia ja tutustumaan tämän vuoden messutarjontaan, joka on jälleen kerran täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia esityksiä ja infopläjäyksiä tärkeistä aiheista!

Hevosenkenkiä moneen lähtöön Kengittäjä työssään

7 kommenttia:

 1. Nuo kuva&Kamera-messut houkuttaisivat kyllä itseänikin, koskaan en sellaisilla ole ollut, ihan johtuen siitä että ne pidetään siellä Helsingissä pitkän matkan takana :D Paikallinen matkatoimisto jo lähettelikin tarjouksia kyyti+lippu, mutta valitettavasti samana viikonloppuna juhlitaan isän pyöreitä joten jäävät tänäkin vuonna väliin. Tee kunnon messupostaus sitten myös sieltä kamera-puolelta! Varsinkin Nikonin uutuuksista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin ilmaantui tuolle messuviikonlopulle mahdollinen meno nyt, kun olin lopulta innostunut oikein todenteolla messuille menemisestä. Onneksi messut kestävät useamman päivän, jolloin on suurempi todennäköisyys ehtiä viettää yksi päivä tuolla. Minäkin olen Tampereen hevosmessujen perään kuolannut ja Hippos-lehden mukana tuli viime vuonna ilmaisliputkin (harmi, että Horse Fair on unohdettu sponsorointilistalta), mutta junamatkat olisivat sitten maksaneet senkin edestä ja vaatinut turhan paljon matkustelua. Onnittelut isällesi toiselta samaisena viikonloppuna vanhenevalta - ainakin ikävuosissa mitattuna! Jos sattuisi käymään niin hyvin, että arpaonnen suosimisen myötä löytäisin itseni messuilta, voi olla, että Nikonin uutuudet jäävät hyvin hataralle tutustumiselle, kun Canonin tuotteet ovat huomattavasti suuremman mielenkiinnon kohteena :D (Tästä tulikin mieleen, miten olet päätynyt juuri Nikoniin etkä Canoniin tai johonkin muuhun?) Katsotaan, mutta ensin olisi tietenkin hienoa saada ne liput, jotta messuilta on vähän tuoreempaa turistavaa kuin kahden vuoden takaiset jutut :D Ja ehkä ensi vuonna päästään messuille molemmat ja voidaan laittaa hevosiin ja valokuvaukseen hullaantuneiden messuvierasryhmä pystyyn ;)

   Poista
  2. Minusta tuli Nikonisti kun kylän ainoa kameraliike oli Nikonin jälleenmyyjä :D Sieltähän ei sitten saanut mitään muuta, eli vähän tälläinen pakkopäätös oli. Seuraavaan liikkeeseen jossa myydään Canonia ja Olympysta on n. 80km matka, eikä lapsena niin kauas menty. Nyt kun olisi ajokortti ja käyntejä sjoella, Nikonin kamaa on kertynyt niin, että taloudellisesti ei ole järkevä enää vaihtaa järjestelmää :D

   Olen kyllä joskus miettinyt siirtymistä Canoniin, kun canonin tarvikkeita on enemmän myynnissä käytettyinä. Mutta toisaalta kisakenttien laidalla Nikonia näkee harvemmin ja sillä pystyy sitten erottautumaan joukosta.

   Poista
  3. Viime vuonna kuva&kamera-messuilla vierailleena voin sanoa, että ette jää mistään paitsi. Itselleni messut olivat suuri pettymys, eikä siellä ollut juuri mitään kiinnostavaa katsottavaa eikä tullut himoa edes ostaa mitään. Todella vähän mitään mielenkiintoista esillä ja tuntui, että messut huokuivat tyhjää tilaa ja kojuja oli vähän. Boring.

   Poista
  4. Täällä on niin tottunut siihen, että ties mitä erikoisliikkeitä on joka kadunkulmassa, ettei tullut mieleenikään, että kameraliikkeiden sijainti olisi voinut olla valintasi takana. Kuulostaa siltä, että olet kotoisin sellaisesta ihanan kodikkaasta pikku maalaiskylästä, josta kaupungin vilinään kyllästyneet vain haaveilevat - voin jo nähdä ne pellot ja viehättävät maalaistalot sieluni silmin :D

   Erottautumiskeinonsa kullakin, vaikkakin näillä nurkilla tuo ei taitaisi enää toimia: Mikäli en ole omiani nähnyt, täällä Nikonin ja Canonin kameroita näkee niin monella, että on vaikea sanoa varmasti, onko niitä Canoneita täälläkin Nikoneita enemmän liikkeellä. Sen sijaan minun erottautumiskeinoni on toistaiseksi ollut toimiva, vaikkakaan ei ehkä positiivisessa mielessä, sillä hevostapahtumissa ja etenkin näyttelyissä näkee melkein jokaisella kuvaamaan tulleella jonkinlaisen järkkärin ja itse kuvaan yleensä mieluiten perheen kompaktikameralla. Ehkä ensi kesäksi voisi keksiä jonkun positiivisemman erottautumiskeinon. Ehkä se 4H-yrityksen logolla varustettu kameralaukku tai paita, jota ehdotit jossain aiempien postauksien kommenteissa..? :)

   Poista
  5. Kiitos anonyymille kommentista! Kirjoittaessani pienoisromaania Tuulialle olikin ilokseni ehtinyt tulla uusi kommentti :)

   Voi harmi, onpa ikävä kuulla pettymyksistä viime vuoden KUVA&KAMERA -messuilta! Toisaalta tämä toki lohduttaa kovasti siinä tapauksessa, että messut menevät sivusuun. Messujen kuvausvinkki- ja luentomainoksia paikalle tulevien toimijoiden pitkästä listasta puhumattakaan luulisi kuitenkin, että nähtävää ja koettavaa riittäisi myös GoExpon tälle osastolle. Jos ennakkotiedot ja niiden luomat odotukset eivät kaikesta huolimatta vastaakaan todellisuutta, voi onneksi siirtyä tutustumaan muiden aihepiirien messutarjontaan, mikä ei sekään ole huono vaihtoehto. Mielenkiinnolla odotan, minkälaisista kokemuksista messujen jälkeen saadaan kuulla :)

   Poista
  6. Haha, mettää ja peltoja täällä kyllä riittää :D Tarkoitushan tässä olisi itsekin elämää jatkaa jossain vaiheessa maatilallisena. Ja tervetuloa vain Alajärvelle - paikka mistä et ole varmaan koskaan kuullut, mutta usko tai älä tämäkin on kaupunki! :D

   Täällä Nikonilla erottuminen on helppoa. Yleensä aluekisoissa on hurjimmillaan minun lisäksi 1 tai 2 kuvaajaa, kansallisissa voi olla jopa 4. Ja lähes poikkeuksetta olen ainoa Nikonisti ;D Nikonin keltaraidallinen hihna (ja sopivasti Nikonin keltainen moottoripyörä) erottuu hyvin.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...