keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Syystunnelmia

Säätiedotusten perusteella loppuviikosta voi tuntua - ehkä myös näyttää - enemmän talvelta kuin syksyltä, joten viimeiset hetket taltioida syksyn maisemia ja tunnelmia lienevät käsillä.

Sinisorsilla on usein ollut puolenpäivän aikaan torkkuhetki, mutta tänään ne olivat ilmeisesti vaihtaneet lepohetken itsensä sukimiseen. Yksi sorsapariskunta oli parkkeerannut itsensä lähelle rantapengertä ja sukivat itseään vuorotellen toisen katsellessa vierestä - pitäessä kenties vahtia?
Sorsat olivat keksineet käyttää vedessä, lähellä joen pintaa olevaa oksaa ortena, jossa ne kävivät vuorotellen seisoskelemassa ja sukimassa itseään: Onhan se nyt kätevää, kun ei tarvitse pungertaa ylös vedestä rannalle asti, vaan riittää nousta vedessä seisomaan oksalle ja näin päästä helposti pois virran vietävistä.Kylmästä säästä huolimatta joen varressa oli vielä paikoitellen aivan kesäistä ja vihreää. Yllättäen löytyi muutama kaunis kukkakin, ja ne olivat kieltämättä säilyneet erittäin hyvin säiden armoilla.Pihlajia koristivat punaiset marjat, mutta lehtiä puissa ei enää juurikaan näkynyt. Muistaakseni vielä viime viikolla pihlajissa olivat sekä marjat että lehdet. Kunhan tilhet ilmestyvät maisemiin, myös marjat katoavat.


Blogipostaus on hyvä päättää ruskakuvaan: vaahteranlehdet lienevät tällaisissa postauksissa jo klisee ja myönnettäköön, että sellaisiakin kuvia löytyi kameran muistikortilta kävelylenkin jälkeen, mutta alla oleva kuva vei minusta kauneudellaan voiton. Siinä minua viehättää taustalla näkyvä vihreys - kesästä ei ole enää jäljellä juuri muuta kuin muisto - ja etualalla olevat syksyiset, ruskan eri väreissä koreilevat lehdet.


Nautitaan kauniista syksystä vielä, kun se on mahdollista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...