lauantai 13. syyskuuta 2014

Alkusyksy kuvina

Syksy on jo tullut, mistä tiedät sen? Maahan hiljaa leijaa lehti keltainen.
Vuodenajoista kertovan lastenlaulun mukaan syksy on jo täällä: siellä täällä maassa voi nähdä puista pudonneita lehtiä keltaisen ja punaisen eri sävyissä. Myös illat ovat pimentyneet, ja jo alkuillasta oli niin hämärää, että vanhan järjestelmäkameran salama pomppasi vähän väliä ylös, vaikka kuinka yritin ottaa kuvia ilman salamaa. Välillä kävi niinkin, että kamera yksinkertaisesti kieltäytyi ottamasta kuvaa, jos salama ei ollut käytössä. Toki kameran heikohkolla valovoimaisuudellakin oli varmasti osuutta asiaan.Salaman kanssa oli erityisen hankalaa saada onnistuneita kuvia vaaleista kukista. Ensinnäkin makrokuvausyritykseni koristemarjapensaista, joissa oli valkoisia marjoja ja kukkia, menivät aivan plörinäksi: Kuvissa ei ollut muuta vikaa kuin puhkipalaneet marjat tai kukat, mutta kun niiden kerran oli tarkoitus olla kuvassa pääosassa eikä niitä saanut edes kuvankäsittelyohjelmalla pelastettua, lopputulos oli kaikkea muuta kuin onnistunut. Myös vaaleanpunaiset kukat tuottivat harmaita hiuksia, mutta niistä otettujen kuvien parantelussa kuvien jälkikäsittely nousi arvoon arvaamattomaan, kun puhkipalaneilta näyttäneistä vaaleimmista terälehdistä saikin vielä oikeat värit esiin muuttamalla kuvan highlights-arvon minimiin.

Salama käytössä mutta hailakat vaaleanpunaiset värit saatu esiin kuvan jälkikäsittelyllä

Ei salamaa ja lopputuloksena kauniit, kirkkaat värit ilman kuvankäsittelyohjelmaakinKuvattu tarkoituksella vastavaloon, jotta tausta olisi vaalea mutta kuvattava kohde tumma


Toisin kuin yleensä, tällä kertaa kuvausretkelläni oli mukana vain Canon EOS 350D, joka myös komeilee edellisen postauksen kamerakuvassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...