lauantai 2. elokuuta 2014

Kouluratsastusta Tuomarinkylässä

Tuomarinkylässä järjestettiin tänään kansalliset kouluratsastuskilpailut. Tähän asti Tuomarinkylä on tullut minulle tutuksi vain isojen esteratsastuskilpailujen järjestäjänä, joten oli hienoa päästä kokeilemaan, miten kouluratsastuspuoli siellä sujuu. Ja hienostihan se sujui. Sanotaan, että kolmas kerta toden sanoo, ja tämä oli tosiaan kolmas kertani Tuomarinkylässä, ja joka kerta olen huokaillut, kuinka hienot puitteet siellä on, eikä hiekkakenttäkään pöllynnyt. Lisäksi Tuomarinkylän kenttää ympäröi kaunis peltomaisema, joka sopii mainiosti valokuvatessa ratsukoiden taustaksi. Tämänpäiväinen jäänee kesän viimeiseksi isommaksi kouluratsastuskilpailuksi minun osaltani, mutta Tuomarinkylä kilpailujenjärjestäjänä täytyy painaa mieleen ensi vuotta ja kuvausreissuja silmällä pitäen.

Kouluratsastuskilpailut olivat tänään varsin puoliveripainotteiset, mikä johtui varmasti järjestetyistä luokista. Ensimmäisessä, Helpon A:n luokassa oli kaksi welshiä, joista toisen suoritus meni harmikseni minulta sivu suun. Toinen sattuikin olemaan ulkonäöltään vähän erikoisempi, jykevähkö D-sektion poni, jonka suorituksen aikana laitoin kameran laulamaan.

Welsh D -ori S.W. Red Charm
Kenttä oli jaettu niin, että kilpailusuorituksia saatiin seurata kahdella rinnakkain olevalla radalla samanaikaisesti. Kilpailujen aikana sain todeta, että kuvauskohteen erottuminen taustasta onnistui tosiaankin paremmin katsomoa lähinnä olevan radan ratsukoita kuvatessani. Tämähän on  teoriassa päivänselvää, mutta oli hienoa huomata jälleen kerran käytännössä, että kuvaajan, kuvauskohteen ja taustan etäisyys vaikuttaa kuvan onnistumiseen juuri niin kuin on todettu blogini aiemmissa postauksissa. Kyllä kauimmaisenkin radan ratsukoista sai joitain hienoja kuvia, mutta ikävän usein ongelmaksi tuli heti radan takana taustan muodostava kasvillisuus, jonka vuoksi sekä automaatti- että manuaalifocustoiminnoilla oli vaikeuksia tarkentaa kohteeseen eikä taustaan. Tällä kertaa tosin suureksi yllätyksekseni myös monet manuaalifocuksella otetut kuvat kaukaisemman radan ratsukoista onnistuivat, vaikka automaattifocus oli se luottoratkaisuni ratsastuskilpailuissa.

FWB-r. Pin Rock's Hot Shot kunniakierroksella

Laukanvaihtoja osana Kira Kanervan GP-rataharjoitusta, joka oli ylimääräinen ohjelmanumero varsinaisten luokkien välissä. Mikä mahtaa olla hevosen nimi?

Satujen uljas musta nähty Tuomarinkylässä: friisiläisori Maurus van de Zonschate

FWB-t. Cassiopeia KS 2278 sai taputuksia hienon suorituksen päätteeksi

6 kommenttia:

 1. Tarjoan vinkkiä tuohon tarkennusongelmaasi, mikäli ei tämä super tärkeä kikka ole vielä hallussasi: tarkennuspisteet. Näitä käyttäessäsi ohjaat automaattitarkennuksen keskittymään haluamaasi osaan ruutua, jolloin tarkennus osuu lähes aina kohdilleen, kun seuraat kohdetta niin että tarkennuspiste ja sen tukipisteet ovat halutun kohteen kohdalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Olen kokeillut jatkuvaa tarkennusta, jossa tarkennettavan kohteen päällä oleva neliö seuraa kohdetta, mutta tuon toiminnon käyttämisessä on kieltämättä ollut ongelmia. Jostain syystä kamera osaa hetken seurata kohdetta ja sitten toiminto menee ikään kuin pois päältä. Ja tosiaan minulla on käytössä Lumixin kompaktikamera FZ200, siksi puhun tarkennusneliöstä :) Veikkaisin, että se vastaa niitä Canonin järkkärien tarkennuspisteitä, ellen ole aivan väärässä.

   Poista
  2. Jatkuva tarkennus on toisinaan hyvä, mutta suht nopeatempoisessa hevoskuvauksessa tarvii määritetyt tarkennuspisteet/kohdat että osaa etsiä haluttua tarkennuskohtaa eikä välistä heitä fokustaan taustoihin. Komppareitten, etenkään muiden kuin Canonien ominaisuuksista en oo oikeen perillä, mutta ehkä jostain asetuksista löyät vastaavat toiminnot. Google avuksi niin luulis et löytyy :)

   Poista
  3. Kiitos tästä selvennyksestä! Täytyykin perehtyä noihin tarkennuspisteisiin paremmin :)

   Poista
 2. Kiran ratsun nimi on Dorazio, tekivät radan harjoituksena itseään varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon avusta! Nyt löytyi Sukupostistakin samannäköinen hevonen nimellä Dorazio SWE, mainiota :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...