lauantai 5. heinäkuuta 2014

Tuumasta toimeen

Minua niin harmitti, kun valokuvauksen saloihin opastavaa sivustoa Apua! Kamerani ei tottele ei enää löytynyt. Sivustolla avattiin selkokielellä ja havainnollisin esimerkkikuvin kameran asetuksia ja niiden vaikutusta lopputulokseen. En ole törmännyt toiseen yhtä hyvään oppaaseen, vaikka sekin oli harrastelijakuvaajan kirjoittama - tai ehkä juuri sen takia.

Haaveillessani jälleen kerran mieheni kuullen täysikennoisesta järjestelmäkamerasta mies tokaisi, että minun pitäisi vain opetella käyttämään nykyistä kuvauskalustoani ja ettei sillä kalliilla järjestelmäkameralla välttämättä saisi automaattiasetuksilla yhtään sen parempaa jälkeä kuin nykyisilläkään vehkeillä. Samaan hengenvetoon hän tuli sattumalta maininneeksi selkokielellä, kuinka se hieno järkkärikuvista tuttu sumea tausta oikein saadaan aikaiseksi kuviin - siis muutenkin kuin vahingossa ja hyvällä tuurilla. Sen kuuleminen olisi jo aiemmin auttanut minua suuresti eteenpäin pitkällä taipaleellani oppia ottamaan hienompia valokuvia. Niinpä tulin siihen tulokseen, etten luultavasti ole ainoa, joka ottaisi ilolla vastaan itsestäänselvyyksien latelemisen, sillä valokuvauksessa on monia itsestäänselvyyksiä, joista ei juuri puhuta mutta jotka oletetaan kaikkien tietävän. Suvililja.netin blogi on perustettu paljastamaan kaikelle kansalle näitä opittuja itsestäänselvyyksiä sekä dokumentiksi itselleni edistymisestäni opintomatkan varrella otettujen kuvien muodossa.

2 kommenttia:

 1. Kiva, kun aloit paljastella näitä juttuja just, kun mä lopetin 8) :D
  Poistatko Rönsyliljan, jos sinne ei tuu mitään tekstejä ja laitat tänne lukija-palkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että jos ei muuten, niin sinusta ainakin saa lukijan - jos vaikka innostuisit kokeilemaan lisää sitä vanhaa Olympusta, kun sille kelpaisi uusi koti ;)

   Rönsylilja oli vain muutaman blogin seuraamiseen, mutta ei minusta ole kirjoittamaan blogia omasta elämästä. Ehkä se joutaa poistoon :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...