maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kansallista poninäyttelyä odotellessa

Vermon kansallinen poninäyttely kerran vuodessa lienee yksi pääkaupunkiseutulaisen hevosvalokuvaajan vuoden kohokohtia: Tämä viikonlopun mittainen näyttely on käsittääkseni ainut, joka on ainakin viime vuosina ollut nimenomaan viikonloppuna, jolloin on suurempi todennäköisyys päästä töiltä ja opiskeluilta osallistumaan tapahtumaan. Lisäksi Vermo lienee pääkaupunkiseudun näyttelypaikoista ainoa, jonne myös autottoman on helppo tulla lähikunnista. Olen kahtena aiempana vuonna käynyt kyseisessä poninäyttelyssä, ja ensimmäisen käyntikerran jälkeen sinne on ollut pakko päästä joka vuosi uudelleen: Missään en ole nähnyt yhtä paljon - ja vielä yhtä aikaa - toinen toistaan kauniimpia poneja, ja suomenpienhevoset ovat myös tehneet minuun lähtemättömän vaikutuksen. Kun Vermossa on vähintään yhden päivän kiertänyt kuvaamassa näyttelykehissä olevia poneja, riittää kuvia ihailtavaksi taas vuodeksi, kun odotellaan seuraavaa poninäyttelyä.

Vuoden 2013 kansallisessa poninäyttelyssä oli aivan upeita poneja. Suomenpienhevosten joukossa oli kuitenkin sellaisia nimiä kuin Tintin Timjami ja Tintin Sahrami - minun mittapuullani hyvin tunnettuja suomenpienhevosia, jotka oli tietenkin pakko päästä näkemään ja ikuistamaan. Myös vuoden 2012 näyttelyistä tutut suomenpienhevoset oli hienoa nähdä uudelleen.

Kaunis liinaharja, sph-t. Merimaan Ruu, jäi mieleeni jo vuoden 2012 näyttelystä. Vuotta myöhemmin tamma oli edelleen helposti tunnistettava, kaunis itsensä.

Komea sph-o. Tintin Sahrami - ja mitkä silmät!

Welsh A -t. Metty's Cherine poseerasi kuvaajille ruusuke riimussaan kuin vanha tekijä

Voikko welsh B -t. Casiphia vaikutti varsin hyväntuuliselta ravatessaan näyttelykehässä esittäjänsä vierellä
 
Suloisempaa varsaa saa hakea! Kuvassa on nf-o. Backyard's Stone  Bramble.

Connemaraori Halle Laffertyn ilme on kuin suoraan hevostietokirjasta: orin silmät kuvastavat connemaroille tyypillisesti yhtä aikaa sekä viisautta että lempeyttä.

Merimaan Ruun ja Halle Laffertyn kuvista voi nähdä, että hevoset ovat olleet raviradalla korkeammassa kohdassa kuin minä kameroineni kuvaushetkellä. Juuri tähän liittyen sain Vermon poninäyttelyssä viime vuonna pienen opetuksen: Vaikka monesti kuulee - varsinkin Internetissä - sanottavan hevosten omistajia ja esittäjiä inhottaviksi ja kuvaajiin vihamielisesti suhtautuviksi, uskaltauduin näyttelyn loppupuolella pyytämään yhtä suomenpienhevostammaa kuvattavaksi. Tammaa taluttanut antoi ystävällisesti minun hetken kuvata heitä, vaikka varmasti sekä taluttaja että hevonen olivat väsyneitä pitkän päivän jälkeen. Olin aivan haltioissani, kun taluttaja viitsi hetken esittää tammaa minulle, ja olin varma, että kuvat onnistuivat hienosti. Päästyäni kotiin tietokoneelle tutkimaan päivän kuvasaldoa, sain kokea karvaan pettymyksen: lähes jokainen näistä vain minua varten poseeratuista kuvista oli mennyt pilalle vain sen takia, etten jännityksissäni ollut huomannut seisoneeni kuvaushetkellä korkeammalla kuin kuvattava hevonen, ja siksi kaikissa kuvissa hevosen jalat näyttivät suhteettoman lyhyiltä. Minun olisi joko pitänyt itse vaihtaa paikkaa hevosen kanssa tai edes mennä kyykkyyn kuvaamaan hevosta. Taluttajaa kuitenkin muistelen edelleen lämmöllä, että hän jaksoi suhtautua minuun ja pyyntööni niin ystävällisesti ja hyväntahtoisesti. Myös tammalla oli tärkeä rooli opetusmestarinani, mitä tulee hevosten valokuvaamiseen. Vaikka nämä "takuuvarmasti onnistuvat kuvat" menivätkin plörinäksi, onneksi olin seisoskellut suomenpienhevosten näyttelykehän ulkopuolella samaisen tamman ollessa kehässä, niin että kokonaan ilman kuvia tästä upeanvärisestä hopeanruunikosta en kuitenkaan jäänyt. Tänä vuonna uusi yritys ja toivon mukaan paremmalla menestyksellä!

Pieni ja ehkä pippurinen mutta sitäkin suloisempi

P.S. Jos tunnistat kuvan ruunikonkirjavan shetlanninponin, olisitko niin kiltti ja jättäisit kommenttia alle - kiitos!

3 kommenttia:

 1. Niin söpöjä! :3 Varsinkin 5 viimeistä!

  VastaaPoista
 2. Satuitko lauantaina saamaan meidän Gottfridista kuvia? Olisin halukas ostamaan kuvat.
  mkriding.blogspot.fi / mkriding@hotmail.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, kiitos kommentista! Olitkin sama ihminen, joka kyseli Gottfridista kuvia myös sähköpostitse. Olen vastannut sähköpostiini reilu viikko sitten, joten toivottavasti kuvat ovat tulleet perille!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...